Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

18. maj 2022 10:45

Ung mand idømt fængsel og langt nattelivsforbud

Et overfald på en dørmand i Aarhus var med til at give en 22-årig mand en fængselsstraf på et år og en måned og et halvandet års langt nattelivsforbud.

Retten i Aarhus fra vejen forfra

Foto: Østjyllands Politi

Den 22-årige blev primo maj dømt i Retten i Aarhus for flere forhold. Det seneste fandt sted natten til den 13. februar i år, da den 22-årige ved en beværtning på Åboulevarden slog en dørmand i hovedet med et knytnæveslag. Efterfølgende råbte han flere gange trusler om, at han ville slå dørmanden ihjel. 

Da politiet kom frem, havde flere dørmænd tilbageholdt den 22-årige, der blev anholdt og sigtet. 

En måned tidligere blev den 22-årige også anholdt, efter han på gaden i Aarhus havde truet to andre mænd med en kniv. I detentionen slog han ud efter en betjent og råbte til en anden, at han ville slå ham ihjel. De forhold blev han også dømt for i retten. 

 

Har flere domme bag sig

Den 22-årige har en række tidligere domme bag sig, og det fik også betydning for både fængselsstraf og nattelivsforbud. 

”Den 22-årige var prøveløsladt, og retten lagde ud over forholdenes grove karakter vægt på, at forholdene var begået i prøvetiden for to tidligere domme for ligeartet kriminalitet. Det udløste noget reststraf, så den samlede fængselsstraf blev udmålt til lidt over et år.  Samtidigt var de tidligere forhold også medvirkende til, at nattelivsforbuddet kom til at gælde i halvandet år, ” siger anklagerfuldmægtig Henriette Laxy. 

 

Må ikke opholde sig på barer eller i nattelivszoner

Nattelivsforbuddet betyder, at den 22-årige efter afsonet straf ikke må opholde sig på beværtninger mellem kl. 24.00 og kl. 5.00. Forbuddet gælder hele landet. I samme tidsrum må han ikke opholde sig i de nattelivszoner, som politikredsene har indført. 

I Østjyllands politikreds betyder det, at han fx ikke må opholde sig på Storegade i Randers eller i et større område i Aarhus Midtby. Overtræder han forbuddet koster det i første omgang en bøde på 10.000 kroner – sker det anden gang risikerer han en fængselsstraf på 30 dage. 

Den 22-årige erkendte nogle af forholdene men nægtede andre. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.  

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

29. juni 2022

Østjyllands Politi

Havde 123.000 kroner i bilen - dømt for narkohandel

En 35-årig mand blev tirsdag i Retten i Randers idømt tre års ubetinget fængsel for at have solgt mindst et kilo amfetamin.

24. juni 2022

Østjyllands Politi

Ung mand idømt tre års fængsel for afpresning og trusler

En 19-årig mand er blevet idømt tre års ubetinget fængsel i Retten i Randers, hvor han bl.a. blev dømt for vold, røveri, trusler og grove tilfælde af afpresning mod flere personer og for vidnetrusler mod et familiemedlem.

24. juni 2022

Østjyllands Politi

20-årig mand tiltalt for drab på ung mand i Viby

Anklagemyndigheden har rejst tiltale for manddrab mod en 20-årig mand, som ifølge anklageskriftet stak en 18-årig mand ihjel på gaden i Viby sidste år.

Forslag