Spring til hovedindhold

Forslag

Motorløb og banegodkendelse

Det kræver politiets tilladelse at afvikle motorløb på offentlig eller privat vej, fx rally, street race og bilorienteringsløb, eller på bane, fx speedway eller isbaneløb. Ved baneløb skal banen desuden være godkendt af politiet. Det gælder både ved faste og midlertidige baner.

Spørgsmål og svar
Hvis du har brug for at opsætte afspærring og skilte i forbindelse med motorløbet, skal du søge om tilladelse hos vejmyndigheden – typisk kommunen eller Vejdirektoratet.

Hvis der er behov for trafikregulering under afvikling af løbet, skal du søge om tilladelse til at anvende uddannede trafikofficials. 

Politi og hjemmeværn består kun med regulering af trafikken, når politiet vurderer, at et arrangement har et omfang og en karakter, der gør det nødvendigt for at sikre en lovlig og sikker afvikling af trafikken.

Der kræver politiets tilladelse at afholde motoriseret orienteringsløb, præcisionsløb og hastighedskonkurrence på offentlig og privat vej og på en bane.

 

Motocrossløb og andre terrænløb, som kun finder sted på privat grund, kræver ikke tilladelse fra politiet. Det er kun grundejeren, der skal give samtykke til arrangementet.

 

Bilorienteringsløb uden tidtagning i forbindelse med byfest kræver ikke tilladelse.


Motorløb på offentlig vej skal være afspærret fra al anden færdsel.

 

Som arrangør skal du indskærpe over for deltagerne, at køretøjerne skal være lovlige, før de igen benyttes på færdselslovens område.

 

Hvis motorløbets distance er mere end 300 km., skal du søge om tilladelse ved Færdselsstyrelsen.


Spørgsmål og svar

Faste baner er permanente baneanlæg, som er bygget til motorsport, fx speedway.

Midlertidige baner er mobile baneanlæg, som kan flyttes og opstilles efter behov.

Der vil typisk være tale om en midlertidig bane ved street race på offentlig vej eller ved motocross i hal eller terræn


Ved faste baner skal kommunen lave en miljøgodkendelse af banen, når den bliver anlagt.

Banen skal synes en gang årligt af politiet og dække datoerne for de løb, der afvikles på banen.

Du skal angive løbsdatoerne for de enkelte løb.

Hvis der ændres i løbsdatoerne, skal du straks oplyse dette til tilladelseskontoret i den politikreds, hvor banen er placeret.

 

Midlertidige baner skal synes og godkendes af politiet ved hver opbygning.

 
Der skal være tegnet lovpligtig arbejdsskadeforsikring for eventuel medhjælp og ulykkesforsikring, der dækker personskader på deltagere og publikum samt materielle skader.

Før du kan få godkendt en bane til motorløb, skal du sende et af Færdselsstyrelsen godkendt reglement for banesikkerheden for den pågældende banetype.

 

Politiet kan stille krav om, at der er et passende antal kontrollører til stede til at sikre, at tilskuere og andre ikke færdes på banen eller så tæt på, at der kan opstå fare. 

Der skal under afholdelse af motorløb være mindst to uddannede samaritter til stede, og der skal forefindes et samaritterrum. Ved motorløb med offentlig adgang skal der desuden være en læge og en ambulance til stede.
Kontaktoplysninger til regionens præhospital:

 

Region Nordjylland: DenPraehospitaleVirksomhed@rn.dk
Region Midtjylland: hovedpostkasse@ph.rm.dk 
Region Syddanmark: amk.vagtcentral@syd.dk
Region Sjælland: phc-event@regionsjaelland.dk
Region Hovedstaden: akutberedskabet@regionh.dk

 

Isen skal være meldt sikker til brug for isbaneløb af kommunen, og på isen skal der være en afmærket bane, som løbet afvikles inden for.

 

Alle biler skal være indregistreret og forsynet med nummerplade.


Leder du efter selvbetjeningen?

Du kan ansøge om tilladelse til motorløb og banegodkendelse på selvbetjeningen.

Ansøg om tilladelse til motorløb og banegodkendelse

Kontakt dit lokale tilladelseskontor

Hvis du har spørgsmål til lovgivningen på området eller brug for hjælp til ansøgning til tilladelse, kan du kontakte tilladelseskontoret i din politikreds

Se kontaktoplysninger