Spring til hovedindhold

Forslag

Internationalt samarbejde

Politiskolen indgår i nordisk, europæisk og tysk samarbejde.

Nordisk og europæisk politisamarbejde

Politiskolerne i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island har etableret et samarbejde via politiskolernes rektorer/skolechefer.

 

Dette samarbejde omfatter desuden nordisk studenterudveksling – NORDCOP – hvor studerende fra de nordiske politiskoler kan komme på studietur hos hinanden. Det samme gør sig gældende for politiskolernes undervisere.

 

CEPOL (European Union Agency for Law Enforcement Training) har en mission om at fremme europæisk og internationalt retshåndhævelsesarbejde gennem uddannelse og træning af politistyrkerne i medlemslandene. Danmark deltager, trods særstatus i forhold til EU-forbeholdene vedrørende Europol-samarbejdet i EU, i udvalgte uddannelser i under CEPOL.

 

CEPOL blev oprettet som et EU-organ i 2005. CEPOL’s sekretariat ligger i Budapest i Ungarn, mens flere af uddannelsesaktiviteterne foregår i forskellige medlemslande.

 

Politiskolesamarbejde med Tyskland

Politiskolens Uddannelsescenter Øst samarbejder med et universitetet i Güstrow, Tyskland, som med mellemrum sender en gruppe tyske politistuderende på studietur til Politiskolen som led i deres uddannelse. Politiskolens Uddannelsescenter Vest har i 2022 desuden indledt et samarbejde med Politiskolen i Altenholz, Kiel. I første omgang er der tale om gensidige besøg mellem to klasser politistuderende som led i deres uddannelse.