Spring til hovedindhold

Forslag

Rigspolitiet

Nyhed

19. oktober 2021 10:45

7.000 fik bøde for at køre for stærkt

Politiet satte fokus på for høj hastighed i trafikken i uge 41, hvor knap 7.000 trafikanter blev sigtet for hastighedsoverskridelser.

Fartkontrol i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Foto: Niclas Jessen

I perioden fra mandag den 11. oktober til fredag den 15. oktober 2021 gennemførte politiet målrettede indsatser mod hastighedsoverskridelser i trafikken.

Ved de målrettede hastighedskontroller blev der konstateret lidt mere end 7.600 overtrædelser af færdselsloven, heraf:

 

  • Knap 3.600 overskridelser af den generelle hastighed i byerne
  • Lidt mindre end 800 overskridelser af den generelle hastighed på landeveje 
  • Knap 500 overskridelser af den skiltede samt generelle hastighed på motorveje mens
  • Lidt mindre end 2.000 overskred den skiltede hastighed på vejene, blandt andet hvor hastigheden var nedsat på grund af vejarbejder.
  • Cirka 700 andre overtrædelser af færdselsloven

”Vi har sigtet cirka 6900 for at køre for stærkt fra mandag til fredag i den forgangne uge. Det er stadig alt for mange selvom vi ligger noget lavere sammenlignet med kontrollerne sidste år i samme periode, og her var Danmark endda lukket ned pga. Corona”, udtaler Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiet Nationale Færdselscenter og fortsætter:

 

”Ikke alene har vi sigtet rigtig mange for at køre for stærkt, men vi har også set nogle ekstremt høje hastigheder. Med så mange sigtelser, kan der vist ikke være tvivl om, at dette område fortsat kræver politiets opmærksomhed, således vi fortsat kan få dæmpet farten. Farten dræber og for høj fart er et problem for trafiksikkerheden”

Fra 2014 til 2019 mistede 401 personer livet i en trafikulykke, hvor en eller flere af de involverede kørte for stærkt i forhold til det tilladte eller forholdene. Hertil kommer antallet af tilskadekomne.

 

I 75 % af ulykkerne var for høj hastighed en medvirkende faktor til, at ulykken opstod. I de sidste 25 % var hastigheden direkte årsag til, at ulykken blev med dødelig udgang.

Pressekontakt

Tlf.: 4174 0440
E-mail: presse@rigspoliti.dk

Hvis du er borger og har spørgsmål til politiet, så ring til det direkte servicenummer til politiet i hele landet på tlf.: 114. Ved livsfare og brug for akut udrykning, skal du ringe til alarmcentralen på tlf.: 112.

Kontakt en pressemedarbejder i Rigspolitiet

Pressetelefon: 4174 0440

E-mail: presse@politi.dk

22. marts 2024

Rigspolitiet

Politiet styrker brugen af kropskameraer i udvalgte operative opgaver

Fem politikredse, Sydøstjyllands Politi, Midt- og Vestjyllands Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi, Fyns Politi og Københavns Vestegns Politi, iværksætter en mere systematisk anvendelse af krops- og hjelmkameraer i forskellige operative opgaver

9. februar 2024

Rigspolitiet

Skal politiet have strømpistoler som et supplerende magtmiddel?

Det spørgsmål skal et nyt pilotprojekt give svar på. Tre udvalgte politikredse skal i løbet af de næste par år teste, om strømpistoler fremadrettet skal kunne bruges af politiet i særlige tilfælde og dermed indgå i politiets magtmidler.

28. januar 2024

Rigspolitiet

Giv et smil til skolepatruljerne i den sureste uge

For høj hastighed, uopmærksomhed og aggressiv adfærd er bare nogle af de ting landets skolepatruljer oplever, når de dagligt passer på deres venner ved skolevejene, og det er en adfærd, der skaber utryghed.