Spring til hovedindhold

Forslag

Rigspolitiet

Nyhed

25. september 2019 14:08

En dag uden dræbte på Europas veje

Når vi bevæger os rundt i trafikken, har vi som trafikkanter et ansvar. Vi har ikke kun et ansvar overfor os selv men også overfor vores medtrafikkanter. Vi skal alle hjem med livet i behold, og det er lige netop hvad Project Edward handler om.

Sænk farten

Foto: Rådet for Sikker Trafik

71 personer omkommer dagligt på Europas veje, men er det muligt at forestille sig én dag uden trafikdræbte? Torsdag den 26. september 2019 sættes der overalt i Europa fokus på trafiksikkerhed med Project Edward.

 

Du kan være med til at hjælpe dig selv og andre i trafikken ved at udvise ekstra hensyn overfor dine medtrafikanter. Overholder du hastighedsgrænserne? Er du ædru? Er du opmærksom? Virker dine lygter og bremser på cyklen eller bilen? Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, er du allerede med til at øge færdselssikkerheden.

 

I 2018 kunne ca. halvdelen af de deltagende lande melde om 0 dræbte på dagen Danmark var et af de 19 lande, som havde 0 dræbte trafikken i forbindelse med Project Edward den 19. september 2018.

Ved at følge ovenstående råd, kan du være med til at Danmark igen i år opnår at have 0 trafikdræbte under Project Edward, og følges rådene hver eneste dag, kan vi opnå flere dage med 0 dræbte, og dermed sikre målsætningen om 120 dræbte i trafikken i 2020.

Du kan aktivt støtte og læse mere om Project EDWARD, European Day Without A Road Death (europæisk dag uden trafikdræbte) ved at gå ind på hjemmesiden En dag i Europa uden trafikdræbte - Project Edward.

 

Sammen med Rådet for Sikker Trafik og vores øvrige samarbejdspartnere støtter vi projektet og håber, at du vil være med.

 

Kontakt en pressemedarbejder i Rigspolitiet

Pressetelefon: 4174 0440

E-mail: presse@politi.dk

22. marts 2024

Rigspolitiet

Politiet styrker brugen af kropskameraer i udvalgte operative opgaver

Fem politikredse, Sydøstjyllands Politi, Midt- og Vestjyllands Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi, Fyns Politi og Københavns Vestegns Politi, iværksætter en mere systematisk anvendelse af krops- og hjelmkameraer i forskellige operative opgaver

9. februar 2024

Rigspolitiet

Skal politiet have strømpistoler som et supplerende magtmiddel?

Det spørgsmål skal et nyt pilotprojekt give svar på. Tre udvalgte politikredse skal i løbet af de næste par år teste, om strømpistoler fremadrettet skal kunne bruges af politiet i særlige tilfælde og dermed indgå i politiets magtmidler.

28. januar 2024

Rigspolitiet

Giv et smil til skolepatruljerne i den sureste uge

For høj hastighed, uopmærksomhed og aggressiv adfærd er bare nogle af de ting landets skolepatruljer oplever, når de dagligt passer på deres venner ved skolevejene, og det er en adfærd, der skaber utryghed.