Spring til hovedindhold

Forslag

Rigspolitiet

Nyhed

9. marts 2020

Politiet tjekker, om du har selen på

I uge 11 holder politiet et ekstra vågent øje med bilisterne for at sikre, at de følger loven og kører med sele.

Færdselskontrol i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Foto: Niclas Jessen

Politiet landet over deltager i denne uge i en fælles europæisk politiindsats mod manglende brug af sikkerhedsseler og andet sikkerhedsudstyr under kørslen. Bag indsatsen står TISPOL, der står for samarbejdet mellem færdselspolitiet i hele Europa. Indsatsen er delvist finansieret af EU-kommissionen.

Brug af sikkerhedssele er et meget effektivt værn mod at komme til skade eller dø ved en trafikulykke. Brugen af sikkerhedssele reducerer således sandsynligheden for som bilist at blive dræbt i et uheld med 50%.

”Man skal være opmærksom på, at de store fremskridt, som bilproducenterne gør i forhold til bilernes meget høje sikkerhedsniveau, med eksempelvis airbags mv. ikke har den store effekt, hvis ikke man anvender sikkerhedssele. Derudover skal føreren være notere sig, at han eller hun er ansvarlig for, at børn ligeledes er fastspændt under kørslen, siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, og fortsætter:

 

”Ved ikke at bruge sele under kørslen, er det ikke kun farligt for en selv. Det kan også være farligt for ens medpassagerer, da man helt automatisk vil blive kastet rundt i kabinen, når uheldet sker”.

I 2019 blev i alt 13.070 bilister blev sigtet for manglende anvendelse af sikkerhedssele.


Pressekontakt

Tlf.: 4174 0440
E-mail: presse@rigspoliti.dk

Flere nyheder

4. juni 2020

Rigspolitiet

Trygt og sikkert at være fodboldfan i Danmark

Det er generelt sikkert at være fodboldtilskuer i Danmark. Det viser de seneste tal fra Rigspolitiet, som i store træk ligner tallene fra sæsonen før. Det er kun enkelte højrisikokampe, hvor der kan være udfordringer.

3. juni 2020

Rigspolitiet

Politiets indsats mod spirituskørsel i pinsen 2020

I perioden fra lørdag den 30. maj til mandag den 1. juni gennemførte politiet de traditionelle spirituskontroller i pinsetrafikken.

29. maj 2020

Rigspolitiet

Landsdækkende spiritus- og narkotikakontrol i pinsen

Landsdækkende spiritus- og narkotikakontrol i uge 22 og 23, 2020.

Afvis cookies