Spring til hovedindhold

Forslag

Rigspolitiet

Nyhed

26. oktober 2020 11:22

Nye krav ved indrejse fra højrisikolande

Personer med bopæl i højrisikolande, der rejser ind i Danmark med et anerkendelsesværdigt formål, herunder arbejdstagere, skal nu kunne fremvise en negativ COVID-19-test foretaget senest 72 timer før indrejsetidspunktet.

Fra midnat natten til mandag d. 26. oktober trådte nye krav til indrejsende i kraft ved de danske grænser. Det betyder, at alle indrejsende fra højrisikolande skal have et anerkendelsesværdigt formål og kunne fremvise en negativ COVID-19-test foretaget senest 72 timer før indrejsetidspunktet. 

 

Se listen over aktuelle højrisikolande inden for EU, Schengen og Storbritannien

 

Personer med bopæl i Norge og grænselandet (Slesvig-Holsten, Skåne, Halland eller Blekinge) er ikke omfattet af kravet. Med de nuværende smittetal er personer med bopæl i de resterende dele af Tyskland og Sverige ikke omfattet af kravet på nuværende tidspunkt. 

Ved manglende dokumentation

Hvis den indrejsende ikke kan fremvise dokumentation for en negativ test, der ikke er mere end 72 timer gammel, må den pågældende fra mandag den 26. oktober 2020 som udgangspunkt påregne at kunne blive afvist ved indrejsen.

 

De nye restriktioner vil dog i de første dage blive håndhævet med konduite, og man vil tage hensyn til, at borgerne skal have mulighed for at nå at indrette sig efter reglerne. 

 

For personer med dansk bopæl og/eller dansk statsborgerskab

Danske statsborgere og personer med bopæl i Danmark må rejse ind i Danmark uanset formål og uden at medbringe en negativ COVID-19-test.

 

For personer, der vil rejse via Danmark

Særligt for transit gælder, at du gerne må rejse igennem Danmark, hvis du har et anerkendelsesværdigt formål med rejsen, fx hvis du vil rejse gennem Danmark for at deltage i en begravelse i et andet land, hvis du skal holde ferie i et land uden for Danmark, Grønland og Færøerne, eller hvis du er på vej til dit bopæls- eller hjemland.

 

Dette gælder, uanset hvor du har bopæl, og uanset hvilket transportmiddel.

 

I disse situationer stilles ikke krav om en negativ COVID-19-test. 

 

Liste opdateres ugentligt

Da der er tale om nye restriktioner, ligger alle detaljer endnu ikke fast, men den endelige udformning vil blive afklaret i løbet af de kommende dage. 

 

Oversigten over højrisikolande i EU, Schengen samt Storbritannien opdateres ugentligt af Statens Serum Institut, og for tredjelande, når der er anledning her til bl.a. på baggrund af opdatering af EU's liste. Derudover vil kravet gælde for karantænelande uden for EU, Schengen og Storbritannien.

Læs mere om de nye restriktioner og se listen over højrisikolande på coronasmitte.dk

 

Kontakt en pressemedarbejder i Rigspolitiet

Pressetelefon: 4174 0440

E-mail: presse@politi.dk

22. marts 2024

Rigspolitiet

Politiet styrker brugen af kropskameraer i udvalgte operative opgaver

Fem politikredse, Sydøstjyllands Politi, Midt- og Vestjyllands Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi, Fyns Politi og Københavns Vestegns Politi, iværksætter en mere systematisk anvendelse af krops- og hjelmkameraer i forskellige operative opgaver

9. februar 2024

Rigspolitiet

Skal politiet have strømpistoler som et supplerende magtmiddel?

Det spørgsmål skal et nyt pilotprojekt give svar på. Tre udvalgte politikredse skal i løbet af de næste par år teste, om strømpistoler fremadrettet skal kunne bruges af politiet i særlige tilfælde og dermed indgå i politiets magtmidler.

28. januar 2024

Rigspolitiet

Giv et smil til skolepatruljerne i den sureste uge

For høj hastighed, uopmærksomhed og aggressiv adfærd er bare nogle af de ting landets skolepatruljer oplever, når de dagligt passer på deres venner ved skolevejene, og det er en adfærd, der skaber utryghed.