Spring til hovedindhold

Forslag

Rigspolitiet

Nyhed

15. marts 2019

Politiet advarer mod at dele video fra New Zealand

I forbindelse med de tragiske hændelser i New Zealand hvor mindst 40 mennesker meldes dræbt, opfordrer dansk politi nu på det kraftigste til, at man ikke deler videoer fra hændelsen.

 

Natten til fredag dansk tid åbnede et ukendt antal gerningsmænd ild mod to moskeer i byen Christchurch i New Zealand. Kort efter angrebet begyndte en video optaget af de formodede gerningsmænd at florere på Facebook og andre steder på nettet, og derfor advarer dansk politi nu befolkningen mod at dele videoer fra angrebet.

 

”Lad være med at dele videoen. Det er  utroligt krænkende for de efterladte og kan i visse tilfælde være strafbart, at dele den form for materiale. Samtidig er det en voldsom oplevelse både at se og modtage den slags videoer, og det kan få vidtrækkende konsekvenser for en selv,” forklarer Mikael Wern, politiinspektør ved Nationalt Efterforskningscenter i Rigspolitiet. 

 

Senest har politiet sigtet et antal personer for at have delt drabsvideoen fra Marokko. Personerne er i den sag primært sigtet for at dele noget, der vedrører andres private forhold, men enkelte er også sigtet for at billige terrorisme. 

 

Pressekontakt

Tlf.: 4174 0440

E-mail: presse@rigspoliti.dk

Flere nyheder

17. april 2019

Rigspolitiet

Politiet skal sikre borgernes forsamlings- og ytringsfrihed

De seneste dage har budt på en række meget voldsomme hændelser i forbindelse med demonstrationer, som er afholdt af partiet Stram Kurs. På den baggrund har Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi indført midlertidigt forbud mod flere demonstrationer.

12. april 2019

Rigspolitiet

Fakta om den nye tolkeaftale

Læs mere om fakta om den nye tolkeaftale, som Rigspolitiet indgik på vegne af myndighederne under Justitsministeriet samt Udlændinge- og Integrationsministeriet.

12. april 2019

Rigspolitiet

Rigspolitiet og Rigsadvokaten udgiver første overblik over klager over politiets dispositioner

Rigspolitiet og Rigsadvokaten udgiver nu det første overblik over klager over politiets dispositioner. Overblikket, som fremover kommer årligt, skal sikre gennemsigtighed og en løbende og systematisk opfølgning på borgernes klager over politiet.

Nej tak til cookie