Spring til hovedindhold

Forslag

Rigspolitiet

Nyhed

8. maj 2019 17:58

Politiet gennemfører årets første kontrol i kioskmiljøet

Københavns Politi gennemførte tirsdag d. 7. maj ni kontrolaktioner i det københavnske kioskmiljø. Aktionerne er en del af et styrket koordineret myndighedssamarbejde mellem politiet, Fødevarestyrelsen og Skattestyrelsen. Et samarbejde, der har til formål at komme organiserede, gentagne butikstyverier til livs.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Gårdsdagens aktion i København blev gennemført for at afdække omfanget af videresalg af stjålne hælervarer såsom let-omsættelige varer som f.eks. alkohol, chokolade og kaffe og er den første af fem planlagte større, målrettede aktioner i kioskmiljøet i løbet af 2019.

"Det er selvsagt fuldstændig uacceptabelt og meget krænkende for butiksindehaveren, når han eller hun oplever, at der er folk, der bryder med de normer og regler, som vi andre lever efter. Derfor fokuserer vi nu indsatsen yderligere mod organiserede butikstyverier", siger Lars Mortensen, vicepolitiinspektør i Nationalt Efterforskningscenter, Rigspolitiet. 

Kontrollerne gennemføres af politiet, Fødevarestyrelsen og Skattestyrelsen og skal afdække, hvorvidt de udvalgte kiosker videresælger stjålne varer, generelt overholder reglerne og kortlægge behovet for yderligere tiltag på området. 
 

Kontakt en pressemedarbejder i Rigspolitiet

Pressetelefon: 4174 0440

E-mail: presse@politi.dk

6. juni 2024

Rigspolitiet

Rigspolitiet har underskrevet kontrakt om indkøb af ny karabin

I 2023 påbegyndte politiet en udskiftning af sine våben med indkøb af en ny tjenestepistol. Nu er der også indgået en aftale om levering af en ny karabin til politiet - det bliver SIG Sauer MCX.

5. juni 2024

Rigspolitiet

Politiet opfordrer: Fortæl os, hvis du har et overvågningskamera

Fotos og videoer er ofte afgørende, når politiet skal opklare alvorlig kriminalitet som for eksempel voldtægt eller drab. Af den årsag opfordrer politiet alle med overvågningskameraer til at registrere dem i Politiets Kameraregister, POLCAM.

27. maj 2024

Rigspolitiet

Henriette Rosenborg Larsen bliver ny politidirektør i Sydøstjyllands politi

Henriette Rosenborg Larsen er ved kongelig resolution af 22. maj 2024 udnævnt til politidirektør i Sydøstjyllands politi med tiltrædelse den 1. august 2024.