Spring til hovedindhold

Forslag

Rigspolitiet

Nyhed

8. maj 2019

Politiet gennemfører årets første kontrol i kioskmiljøet

Københavns Politi gennemførte tirsdag d. 7. maj ni kontrolaktioner i det københavnske kioskmiljø. Aktionerne er en del af et styrket koordineret myndighedssamarbejde mellem politiet, Fødevarestyrelsen og Skattestyrelsen. Et samarbejde, der har til formål at komme organiserede, gentagne butikstyverier til livs.

Politilogo på rude

Foto: Thomas Tolstrup

Gårdsdagens aktion i København blev gennemført for at afdække omfanget af videresalg af stjålne hælervarer såsom let-omsættelige varer som f.eks. alkohol, chokolade og kaffe og er den første af fem planlagte større, målrettede aktioner i kioskmiljøet i løbet af 2019.

"Det er selvsagt fuldstændig uacceptabelt og meget krænkende for butiksindehaveren, når han eller hun oplever, at der er folk, der bryder med de normer og regler, som vi andre lever efter. Derfor fokuserer vi nu indsatsen yderligere mod organiserede butikstyverier", siger Lars Mortensen, vicepolitiinspektør i Nationalt Efterforskningscenter, Rigspolitiet. 

Kontrollerne gennemføres af politiet, Fødevarestyrelsen og Skattestyrelsen og skal afdække, hvorvidt de udvalgte kiosker videresælger stjålne varer, generelt overholder reglerne og kortlægge behovet for yderligere tiltag på området. 
 

Pressekontakt

Tlf.: 4174 0440

E-mail: presse@rigspoliti.dk

Flere nyheder

14. juli 2019

Rigspolitiet

Utrygge borgere får et opkald eller et besøg

Det seneste halv år har alle landets politikredse foretaget godt 5000 tryghedsopfølgninger til borgere i hele landet. Et initiativ som borgerne har taget godt imod.

13. juli 2019

Rigspolitiet

Rigspolitiet undersøger procedurer for sikkerhedsgodkendelse af medarbejdere hos teleselskaber

Rigspolitiet har i går skrevet rundt til landets udbydere af teletjenester for at indskærpe, at de har pligt til at sikre sig, at de medarbejdere, der yder praktisk bistand til politiet i forbindelse med indgreb i meddelelseshemmeligheden, er sikkerhedsgodkendt.

5. juli 2019

Rigspolitiet

Politiet advarer mod mistænkelige mails i sommerferien

Sommerferien er højsæson for de såkaldte CEO-frauds (direktørsvindel), hvor bedragere forsøger at lokke penge ud af virksomheder eller foreninger ved på mails at udgive sig for direktør eller bestyrelsesmedlem. Anmeldelser til politiet viser, at også mindre foreninger er et yndet mål for svindlerne.

Afvis cookies