Spring til hovedindhold

Forslag

Rigspolitiet

Nyhed

22. august 2023 18:01

Politiet ophæver den midlertidigt skærpede indsats ved de danske grænser

Rigspolitiet ophæver ved udgangen af den 22. august den midlertidige skærpede indsats ved de danske grænser, som blev iværksat den 3. august.

Rigspolitiet har besluttet at ophæve den midlertidigt skærpede grænseindsats på Danmarks indre grænser som følge af, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) over for Rigspolitiet har oplyst, at den nuværende sikkerhedssituation i Danmark ikke vurderes at kræve en opretholdelse af den midlertidigt skærpede grænseindsats ud over perioden frem til og med den 22. august 2023.

Fra den 23. august 2023 bliver grænseindsatsen ved de indre danske grænser derfor igen, som den var frem til den 3. august 2023, hvor den midlertidigt skærpede indsats ved grænserne trådte i kraft. 

I praksis betyder dette, at grænsekontrollen mod Sverige og Norge ophører – dette vedrører både Øresundsbroen samt relevante færge- og lufthavne. 

Ved grænsen mod Tyskland – både den såkaldte blå og den såkaldte grønne grænse – fortsætter den midlertidige grænsekontrol i det format, der var frem til den 3. august 2023.

”Politiet og PET holder fortsat et vågent øje med den aktuelle sikkerhedssituation, og hvis situationen tilsiger det, er vi klar til at iværksætte initiativer med henblik på at beskytte landets sikkerhed,” fortæller chefpolitiinspektør i Rigspolitiet Peter Ekebjærg.

Kontakt en pressemedarbejder i Rigspolitiet

Pressetelefon: 4174 0440

E-mail: presse@politi.dk

24. september 2023

Rigspolitiet

Politiet har særligt fokus på de bløde trafikanter i den kommende uge

Nogle trafikanter er mere udsatte end andre, og her spiller de bløde trafikanter en væsentlig rolle. Denne faktor øges, når færdselsloven ikke overholdes. 23 cyklister, 9 knallertførere og 28 fodgængere omkom i trafikken i 2022.

21. september 2023

Rigspolitiet

Fejl i IT-system har medført forkert udsendte ATK-bøder

Politiets IT-system til håndtering af bøder fra automatisk trafikkontrol (ATK) blev i forbindelse med en lovændring i 2015 opsat forkert, så politiet siden da har udsendt visse sager med hastighedsoverskridelser på præcis 30 procent på en forkert måde.

16. august 2023

Rigspolitiet

Politiet opretholder den skærpede indsats ved de danske grænser

Som følge af udviklingen i det aktuelle trusselsbillede opretholder politiet den midlertidige skærpede indsats ved de indre danske grænser til og med den 22. august 2023.