Spring til hovedindhold

Forslag

Rigspolitiet

Nyhed

5. oktober 2024 14:36

Politiet styrker den politimæssige indsats i grænsenære områder

Rigspolitiet har efter dialog med en række politikredse og PET besluttet at styrke den politimæssige indsats ved og omkring grænserne.

Politiet

Beslutningen om at styrke den kriminalitetsbekæmpende, synlige og forebyggende politiindsats i de grænsenære områder sker med baggrund i de seneste dages hændelser i København og Stockholm.

"Den seneste udvikling bekræfter desværre, at terrortruslen mod Danmark er alvorlig. Vi følger den nuværende situation tæt, vurderer betydningen for det samlede trusselsbillede og iværksætter løbende de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger", siger chefpolitiinspektør i Rigspolitiet Peter Ekebjærg.

Den styrkede politiindsats har fokus på at forebygge og forhindre personfarlig kriminalitet og vil blive gennemført ved stikprøvevis kontrol af køretøjer og indrejsende på grænserne mod Sverige og Tyskland.

Den styrkede indsats vil berøre Københavns Politi og Nordsjællands Politi i forhold til grænsen mod Sverige og vil betyde, at politiet vil være endnu mere til stede på bl.a. Øresundsbroen, ligesom flere biler, tog og færger, der ankommer fra Sverige, vil blive kontrolleret i den kommende tid.

Syd- og Sønderjyllands Politi samt Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi vil samtidig have et tilsvarende forstærket fokus som led i den nuværende midlertidige grænsekontrol mod Tyskland.

Der er tale om en midlertidig indsats, som politiet vil evaluere behovet for løbende.

Kontakt en pressemedarbejder i Rigspolitiet

Pressetelefon: 4174 0440

E-mail: presse@politi.dk

4. august 2024

Rigspolitiet

Politiet har øget fokus på færdsel ved skolevejene

I forbindelse med skolestart laver hovedparten af landets politikredse målrettede indsatser på skolevejene i ugerne 32, 33 og 34.

12. juli 2024

Rigspolitiet

Danske politifolk til Lampedusa

Det danske patruljebådsbidrag til Frontex, som politiet og forsvaret er sammen om, er flyttet fra Symi i Grækenland til den italienske ø Lampedusa tæt på den tunesiske kyst.

6. juni 2024

Rigspolitiet

Rigspolitiet har underskrevet kontrakt om indkøb af ny karabin

I 2023 påbegyndte politiet en udskiftning af sine våben med indkøb af en ny tjenestepistol. Nu er der også indgået en aftale om levering af en ny karabin til politiet - det bliver SIG Sauer MCX.