Spring til hovedindhold

Forslag

Rigspolitiet

Nyhed

22. januar 2023 18:00

Politiet tester elektriske patruljevogne

Rigspolitiet søsætter et pilotforsøg med 10 uniformerede elektriske patruljevogne, hvor erfaringer med brugen af elbiler i beredskabet skal afdække muligheden for et grønnere alternativ til de dieseldrevne patruljevogne.

Elpatruljevogne

De nye Volkswagen ID4 GTX patruljevogne. Foto: Rigspolitiet

Den offentlige sektor skal være i front i den grønne omstilling. Med grønnere indkøb til blandt andet politiets bilpark, kan politiet være med til at sætte retning for en grønnere fremtid, hvor de offentlige indkøb dermed bidrager til de danske klimamål.

 

Rigspolitiet vil med pilotforsøget med de 10 uniformerede elektriske patruljevogne gøre sig erfaringer med brugen af elbiler i det daglige beredskab. Pilotforsøget skal køre i 2023 og erfaringerne vil danne grundlag for en kommende grøn strategi for politiet.

 

"Vi vil gerne være med til at sætte standarden for omstilling til grønne køretøjer i vores beredskabsarbejde, samt være på forkant med at høste egne erfaringer i et marked, hvor det snart er vanskeligt at få den type køretøjer vi normalt kører i," siger Jens Yndgaard, Centerchef CFM, Rigspolitiet.

 

10 biler til fire test-politikredse

Rigspolitiet har indkøbt 10 Volkswagen ID4 GTX, som skal fordeles i fire forskellige politikredse, hvor Østjyllands Politi modtager to, Midt og Vestjyllands Politi får to, Københavns Vestegns Politi modtager to og Københavns Politi får leveret fire. I testforløbet indsættes de elektriske patruljebiler så vidt muligt på lige fod med de øvrige patruljevogne i de respektive politikredse. Derved vil de naturligt komme til at bidrage til det operative arbejde, hvor nogle opgaver er mere krævende end andre. Blandt andet skal de nye el-patruljevogne kunne levere i forhold til hastende operative opgaver, som stiller store krav til udstyr og materiel.

 

"Der er stor forskel på kørselsbehovet i de forskellige kredse. I nogle kredse tilbagelægger patruljevognene mange kilometer hver dag, hvorimod man i andre kører noget mindre. Med test i flere politikredse bliver vi klogere på de forskellige behov," fortæller Jens Yndgaard.

 

Erfaringerne fra testen vil afdække de realistiske ambitioner for omstilling af patruljevogne til el og dermed også hvilken proces, der kan sættes i gang med henblik på at indkøbe elbiler til formålet.

 

De 10 elektriske patruljevogne forventes fortsat at være i drift efter forsøgsperioden, såfremt erfaringerne viser, at dele af flåden af patruljevogne fremover permanent kan køre på el.

 

Pressen inviteres til fremvisning

Tid og Sted: Mandag 23. januar 2023 kl. 12.00 ved hovedindgangen til politigården, Københavns Vestegns Politi, Birkelundsvej 2, 2620 Albertslund.

 

Der vil være mulighed for at se bilerne ude og inde, få en kort prøvetur og interview om det lokale forsøg hos Københavns Vestegns Politi.

 

Tilmelding til Københavns Vestegns Politi senest mandag 23. januar 2023 kl. 10.00 på kbhv-presse@politi.dk. Evt. spørgsmål til pressetelefon 4026 3704.

 

Alternativt kan Østjyllands Politi (pressetelefon 5173 1906) eller Midt- og Vestjyllands Politi (pressetelefon 2269 1087) kontaktes i forhold til fremvisning i Jylland. Det er som udgangspunkt kun Københavns Vestegn Politi, der tilbyder prøvetur.

 

Generelle spørgsmål om hele forsøget, fx formål, baggrund osv. henvises til Rigspolitiet på 4174 0440 eller presse@politi.dk.

Kontakt en pressemedarbejder i Rigspolitiet

Pressetelefon: 4174 0440

E-mail: presse@politi.dk

Flere nyheder

6. juni 2023

Rigspolitiet

Myndighederne advarer: Det er knashamrende tørt – pas på med åben ild i naturen

Naturen er knastør, og Brandfare.dk viser orange mange steder. Du skal være forsigtig, hvis du skal bruge åben ild udendørs.

2. juni 2023

Rigspolitiet

Rigspolitiet tilbagekalder to disciplinære advarsler meddelt i september 2022

Vedrørende to disciplinære advarsler meddelt i september 2022:

22. maj 2023

Rigspolitiet

Politiet har fokus på bløde trafikanter og manglende respekt for det røde lys

Fodgængere, cyklister og knallertførere er bløde trafikanter, der er udsatte i trafikken, og når lyssignaler ikke respekteres stiger risikoen for uheld for alle typer af trafikanter.

Forslag