Spring til hovedindhold

Forslag

Rigspolitiet

Nyhed

11. september 2020 16:16

Rigspolitichef: Det er et fælles ansvar at undgå yderligere nedlukning af samfundet

Efter en periode med lave kontakttal er corona-smitten begyndt atter at sprede sig. Det er påmindelse om, at sygdommen stadig er i blandt os, og det er nødvendigt, at vi efterlever de regler og anbefalinger, der skal begrænse smittespredningen. Vi er lykkeligvis ikke samme sted, som vi var i midten af marts, hvor store dele af landet lukkede ned. Men det kræver en fælles indsats at sikre, at det ikke bliver nødvendigt igen.

Rigspolitichef Thorkild Fogde

Foto: Rigspolitiet

Så klart lyder meldingen fra rigspolitichef Thorkild Fogde i kølvandet på de seneste dages stigende smittetal.

 

"Det er et fælles ansvar at holde smittetallet nede. Smitten er stadig iblandt os og vi bliver nødt til at finde en måde at leve med den på. For det kan tage lang tid endnu, før tingene kan vende tilbage det normale. Derfor er der ingen vej uden om at følge de regler, der gælder," siger rigspolitichefen.

 

I de områder, hvor smitten især er begyndt at sprede sig, er mange henover den seneste uge atter sendt hjem fra arbejde, og flere steder er uddannelsesinstitutionernes semesterstartsfester aflyst.

 

"Selv om det kan være svært både at holde humøret højt og smitteniveauet lavt, så må vi i fællesskab hjælpe hinanden med at overholde reglerne. Når ansatte bliver sendt hjem fra arbejde, så er det jo ikke for at skabe plads til, at andre kan feste igennem. Tværtimod så er det et varsel om, at hvis ikke kontakttallet atter falder, så risikerer vi at skulle genindføre mere omfattende samfundsmæssige restriktioner. Det er der ingen, der ønsker," siger Thorkild Fogde.

 

Især når det gælder fester og større sammenkomster er det vigtigt, at man sætter sig godt ind i myndighedernes gode råd og regler.

 

"Man kan gøre meget for at undgå, at smitten spreder sig. Vi kan mødes udendørs, holde afstand og holde god hygiejne, hente smittestopsapp’en og mange andre ting. Fra politiets side vil vi også gøre vores for at begrænse smitten. Så vi vil stadigt være talstærkt tilstede i blandt andet nattelivet med både gode råd og bødeblok for at sikre, at tingene foregår, som de skal," siger Thorkild Fogde.

Kontakt en pressemedarbejder i Rigspolitiet

Pressetelefon: 4174 0440

E-mail: presse@politi.dk

22. marts 2024

Rigspolitiet

Politiet styrker brugen af kropskameraer i udvalgte operative opgaver

Fem politikredse, Sydøstjyllands Politi, Midt- og Vestjyllands Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi, Fyns Politi og Københavns Vestegns Politi, iværksætter en mere systematisk anvendelse af krops- og hjelmkameraer i forskellige operative opgaver

9. februar 2024

Rigspolitiet

Skal politiet have strømpistoler som et supplerende magtmiddel?

Det spørgsmål skal et nyt pilotprojekt give svar på. Tre udvalgte politikredse skal i løbet af de næste par år teste, om strømpistoler fremadrettet skal kunne bruges af politiet i særlige tilfælde og dermed indgå i politiets magtmidler.

28. januar 2024

Rigspolitiet

Giv et smil til skolepatruljerne i den sureste uge

For høj hastighed, uopmærksomhed og aggressiv adfærd er bare nogle af de ting landets skolepatruljer oplever, når de dagligt passer på deres venner ved skolevejene, og det er en adfærd, der skaber utryghed.