Spring til hovedindhold

Forslag

Rigspolitiet

Nyhed

19. november 2020 18:53

Rigspolitiet beklager fejlbehæftet actioncard

Pressemeddelelse om Rigspolitiets actioncard til brug for kontakten til minkavlerne på vegne af Fødevarestyrelsen.

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Som det fremgår af myndighedernes redegørelse, blev NOST d. 6. november anmodet om at yde Fødevarestyrelsen bistand til telefonisk at kontakte minkavlere uden for smittezonen. I den forbindelse blev der i NOST udarbejdet et actioncard til brug for de medarbejdere, der telefonisk skulle kontakte de enkelte minkavlere på Fødevarestyrelsens vegne.

 

Det pågældende actioncard indeholdt en formulering, som – hvis anvendt i telefonsamtalerne – kunne give minkavlerne grund til at antage, at myndighederne kunne gennemtvinge aflivning. Rigspolitiet har beklaget dette.

 

Det pågældende actioncard blev udarbejdet og anvendt fra fredag d. 6. november til søndag d. 8. november. Den omtalte formulering var tiltænkt anvendelse i forhold til de minkavlere, der under telefonsamtalen tilkendegav, at de ikke ønskede at medvirke til optælling. D. 10. november skrev Fødevarestyrelsen til alle minkavlere vedrørende retsgrundlag m.v., og d. 12. november tog Rigspolitiet individuel kontakt til de 8 minkavlere, som vurderedes at kunne have fået den fejlagtige orientering. Rigspolitiet beklagede i den forbindelse og sikrede sig, at de pågældende var bekendt med den gældende retstilstand.

 

”Det er en fejl, som vi dybt beklager. Vi løfter rigtig mange opgaver i politiet, og derfor kan der desværre ske fejl. Det er sket her. Jeg vil gerne personligt beklage over for de minkavlere, som har fået forkerte oplysninger fra os”, siger Rigspolitichef Thorkild Fogde.

Kontakt en pressemedarbejder i Rigspolitiet

Pressetelefon: 4174 0440

E-mail: presse@politi.dk

22. marts 2024

Rigspolitiet

Politiet styrker brugen af kropskameraer i udvalgte operative opgaver

Fem politikredse, Sydøstjyllands Politi, Midt- og Vestjyllands Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi, Fyns Politi og Københavns Vestegns Politi, iværksætter en mere systematisk anvendelse af krops- og hjelmkameraer i forskellige operative opgaver

9. februar 2024

Rigspolitiet

Skal politiet have strømpistoler som et supplerende magtmiddel?

Det spørgsmål skal et nyt pilotprojekt give svar på. Tre udvalgte politikredse skal i løbet af de næste par år teste, om strømpistoler fremadrettet skal kunne bruges af politiet i særlige tilfælde og dermed indgå i politiets magtmidler.

28. januar 2024

Rigspolitiet

Giv et smil til skolepatruljerne i den sureste uge

For høj hastighed, uopmærksomhed og aggressiv adfærd er bare nogle af de ting landets skolepatruljer oplever, når de dagligt passer på deres venner ved skolevejene, og det er en adfærd, der skaber utryghed.