Spring til hovedindhold

Forslag

Rigspolitiet

Nyhed

20. april 2023 14:15

Vi tester S!RENEN og varslingssirenerne onsdag 3. maj

Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen tester hvert år varslingskanalerne den første onsdag i maj klokken 12.00. I år får du også en testadvarsel via S!RENEN på din mobiltelefon.

Mobilvarsling

Når større ulykker rammer, advarer myndighederne befolkningen om faren. En gang om året testes varslingskanalerne. Det sker den første onsdag i maj kl. 12.00.

Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen tester som vanligt de fysiske varslingssirener. I år vil du også modtage en testadvarsel via S!RENEN på din mobiltelefon. Du skal ikke downloade en app eller tilmelde dig. Du skal bare have en nyere mobiltelefon med opdateret styresystem.

Se mere om telefoner og styresystemer på sirenen.dk.

"Vi tester varslingskanalerne for at sikre, at de virker, som de skal, og at folk er trygge ved dem. Det er første gang nogensinde, at vi tester S!RENEN. Vi bestræber os på at komme så bredt ud som muligt med information om testen, så vi ikke skaber unødig bekymring, når mobiltelefonerne begynder at larme," siger direktør i Beredskabsstyrelsen, Laila Reenberg.

"Med S!RENEN får vi en ny kanal at varsle borgerne på i tilfælde af akutte situationer i et område, hvor vi har brug for borgernes opmærksomhed og handling. Det er et godt supplement til det nuværende varslingssystem, da myndighederne med S!RENEN kan nå ud med præcis varsling og handlingsanvisende budskaber til relevante borgere," siger politiinspektør i Rigspolitiet Bo Samson.

Hvorfor tester man varslingskanalerne?

S!RENEN testes for at sikre, at folk kender til systemet og er trygge ved det. De fysiske varslingssirener testes for at huske folk på, hvordan de lyder, og hvad de betyder.

Hvad skal jeg gøre i forbindelse med testen?

Du behøver ikke gøre noget i forbindelse med testen. Men du kan hjælpe os ved at svare på nogle simple spørgsmål. Onsdag 3. maj fra kl. 12.00 kan du tilgå et kort spørgeskema fra forsiden af brs.dk og sirenen.dk.

Hvad skal jeg gøre, når det ikke er en test?

Befinder du dig i et fareområde, og har du en nyere mobiltelefon med opdateret styresystem, modtager du automatisk advarsler via S!RENEN, hvis politiet advarer i området. Advarslen fortæller, hvad der sker, hvor det sker, og hvad du skal gøre. Tommelfingerreglen er:

STOP. LÆS. REAGÉR.

Hvis du hører de fysiske varslingssirener, og det ikke er en test, er det du skal:

GÅ IND, OG SØG INFORMATION HOS DR ELLER TV 2

Sirenerne afvarsler igen, når faren er ovre.

Du skal ikke ringe 1-1-2, når du hører varslingssirenerne. Du skal kun ringe 1-1-2, hvis du er i akut fare og har brug for hjælp fra politi, brandvæsen eller ambulance.

Bred informationskampagne

Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet har informeret en lang række myndigheder og organisationer – herunder kommunerne, Udlændingestyrelsen og interesse-, patient- og nødhjælpsorganisationer – om S!RENEN og de fysiske varslingssirener og testen af dem.

Informationsmateriale er oversat til en række sprog og er tilgængelig på brs.dk og sirenen.dk.

Hjælp familie, venner og bekendte ved at fortælle, at lyden 3. maj er en test, og at der ikke er grund til bekymring.

Modtog du ikke en test-advarsel via S!RENEN?

Hvis du ikke modtog test-advarslen, selvom din telefon var tændt, kan det hænge sammen med typen af din mobiltelefon/styresystem.

På forsiden af brs.dk og sirenen.dk finder du fra onsdag 3. maj kl. 12.00 et link til et kort spørgeskema med spørgsmål om testen af S!RENEN. Du kan hjælpe os ved at udfylde spørgeskemaet. Det vil vi sætte stor pris på.

Hvem gør hvad?

Rigspolitiet er ansvarlig for at tænde for de fysiske varslingssirener og at udsende advarsler via S!RENEN. Beredskabsstyrelsen er i samarbejde med Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse og Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse ansvarlig for driften af S!RENEN og de fysiske varslingssirener.

 

Faktaboks: Hvordan modtager jeg advarsler via S!RENEN?
  •  Alle nyere telefoner, hvor styresystemet er opdateret, modtager advarsler via S!RENEN. Se mere om telefoner og styresystemer på sirenen.dk.
  • Du kan ikke slå advarsler via S!RENEN fra, selvom det måske ser sådan ud på din telefon. Se mere på sirenen.dk.

Kontakt en pressemedarbejder i Rigspolitiet

Pressetelefon: 4174 0440

E-mail: presse@politi.dk

6. juni 2024

Rigspolitiet

Rigspolitiet har underskrevet kontrakt om indkøb af ny karabin

I 2023 påbegyndte politiet en udskiftning af sine våben med indkøb af en ny tjenestepistol. Nu er der også indgået en aftale om levering af en ny karabin til politiet - det bliver SIG Sauer MCX.

5. juni 2024

Rigspolitiet

Politiet opfordrer: Fortæl os, hvis du har et overvågningskamera

Fotos og videoer er ofte afgørende, når politiet skal opklare alvorlig kriminalitet som for eksempel voldtægt eller drab. Af den årsag opfordrer politiet alle med overvågningskameraer til at registrere dem i Politiets Kameraregister, POLCAM.

27. maj 2024

Rigspolitiet

Henriette Rosenborg Larsen bliver ny politidirektør i Sydøstjyllands politi

Henriette Rosenborg Larsen er ved kongelig resolution af 22. maj 2024 udnævnt til politidirektør i Sydøstjyllands politi med tiltrædelse den 1. august 2024.