Spring til hovedindhold

Forslag

Retningslinjer for brug af politiets Facebook-sider

Politiet ønsker en konstruktiv dialog på Facebook og opfordrer alle til at bevare en god og respektfuld tone over for os og andre borgere.

Vi har opstillet følgende retningslinjer for deltagelse på vores Facebook-sider:

 

 • Det er ikke muligt at lave opslag på politiets Facebook-væg eller sende os privatbeskeder, men du er velkommen til at kommentere vores opslag.
 • Politiet fralægger sig ethvert ansvar for kommentarer på Facebook-siderne, der ikke er publiceret af os selv.
 • Politiets Facebook-sider overvåges inden for normal kontortid. Du kan derfor ikke bruge Facebook-siderne til at foretage anmeldelser, tippe eller alarmere os. Ser eller hører du noget, som du mener, kan hjælpe os, kan du benytte tip politiet-funktionen, henvende dig personligt på en politistation eller ringe 114. Ved akutte sager bedes du straks ringe til alarmcentralen på 112.
 • Politiet kan ikke garantere svar på kommentarer og spørgsmål, men vi svarer på generelle spørgsmål i det omfang, det er muligt. Vi svarer ikke på henvendelser vedrørende følsomme personoplysninger eller politik. Har du et konkret spørgsmål, som du ønsker at få besvaret, kan du med fordel ringe til vores servicecenter på tlf.: 114.

Politiet forbeholder sig ret til uden videre advisering at fjerne indlæg, der:

 

 • Er i strid med gældende lovgivning. Sådanne ytringer vil desuden kunne medføre en straffesag.
 • Kan virke stødende og/eller diskriminerende.
 • Indeholder følsomme personoplysninger.
 • Har kommerciel karakter.
 • Har karakter af spam.
 • Ingen relevans har for sidens tema eller det opslag, der kommenteres.

Ved gentagne overtrædelser af retningslinjerne forbeholder vi os ret til at blokere borgeren.

 

Behandling af personoplysninger

Når du besøger en af politiets Facebook-sider, placerer Facebook såkaldte cookies på din computer m.v. Facebook behandler således oplysninger om dig, når du besøger politiets Facebook-sider, uanset om du har en Facebook-profil eller ej.

 

Oplysninger, som Facebook indsamler om dig, gøres i meget begrænset omfang tilgængelig for politiet i anonymiseret form via funktionen Facebook Insights (Indblik i side). Facebook Insights giver os et overblik over besøgsstatistikken og gør det muligt at forbedre vores brug af siden.

 

Facebook og politiet har et fælles dataansvar for behandlingen af dine oplysninger. Det betyder, at Facebook og politiet skal fordele og fastlægge ansvaret for at overholde reglerne i databeskyttelsesforordningen.

 

Langt hovedparten af de personoplysninger, der behandles om dig, når du besøger vores Facebook-sider, indsamles og behandles dog af Facebook, og politiet har ikke rådighed over eller adgang til disse oplysninger. Læs mere om funktionen Facebook Insights og fordelingen af ansvaret.

 

I det omfang politiet behandler personoplysninger om dig i forbindelse med dine besøg på vores Facebook-sider, giver databeskyttelsesforordningen dig en række rettigheder, som du kan gøre brug af.

 

Du har ret til:

 

 • at bede om indsigt i, hvilke oplysninger politiet behandler om dig,
 • at bede politiet om at berigtige forkerte oplysninger,
 • at bede politiet sletter oplysninger, der bliver behandlet ulovligt og
 • at bede politiet om at begrænse behandlingen af dine oplysninger.

Da langt hovedparten af de personoplysninger, der behandles om dig, som nævnt indsamles og behandles af Facebook, vil du med fordel også kunne gøre brug af dine rettigheder over for Facebook. Læs mere i Facebooks privatlivspolitik.

 

Politiets databeskyttelsesrådgiver kan også oplyse dig nærmere om reglerne og vejlede dig om dine rettigheder i forhold til politiets behandling af personoplysninger. Politiets databeskyttelsesrådgiver kan kontaktes på: pol-databeskyttelse@politi.dk.

 

Politiets brug af cookies
Politiets brug af personoplysninger

Forslag