Spring til hovedindhold

Forslag

Retningslinjer for brug af politiets Facebook-sider

Politiet opfordrer alle til at bevare en god og respektfuld tone over for os og andre brugere på Facebook.

Vi har opstillet følgende retningslinjer for vores Facebook-sider:

 

 • Det er ikke muligt at lave opslag på politiets Facebook-væg eller sende os privatbeskeder, men du er velkommen til at kommentere vores opslag
 • Politiet fralægger sig ethvert ansvar for kommentarer, der ikke er publiceret af politiet selv
 • Du kan ikke foretage anmeldelser, tippe eller alarmere os via Instagram. Ser eller hører du noget, som du mener, kan hjælpe os, bedes du ringe 114, benytte tip politiet-funktionen eller henvende dig personligt på en politistation. Ved akutte sager skal du ringe til alarmcentralen på 112
 • Det er desværre ikke muligt for os/politiet at besvare alle kommentarer på Instagram. Har du spørgsmål, som du ønsker at få besvaret, kan du ringe til politiets servicecenter på telefonnummer 114.

Politiet forbeholder sig ret til uden videre advisering at fjerne indlæg, der:

 

 • Er i strid med gældende lovgivning. Sådanne ytringer vil desuden kunne medføre en straffesag.
 • Kan virke stødende og/eller diskriminerende.
 • Indeholder følsomme personoplysninger.
 • Har kommerciel karakter.
 • Har karakter af spam.
 • Ingen relevans har for sidens tema eller det opslag, der kommenteres.

Ved gentagne overtrædelser af retningslinjerne forbeholder vi os ret til at blokere borgeren.

 

Behandling af personoplysninger

Når du besøger en af politiets Facebook-sider, placerer Facebook såkaldte cookies på din computer m.v. Facebook behandler således oplysninger om dig, når du besøger politiets Facebook-sider, uanset om du har en Facebook-profil eller ej.

 

Oplysninger, som Facebook indsamler om dig, gøres i meget begrænset omfang tilgængelig for politiet i anonymiseret form via funktionen Facebook Insights (Indblik i side). Facebook Insights giver os et overblik over besøgsstatistikken og gør det muligt at forbedre vores brug af siden.

 

Facebook og politiet har et fælles dataansvar for behandlingen af dine oplysninger. Det betyder, at Facebook og politiet skal fordele og fastlægge ansvaret for at overholde reglerne i databeskyttelsesforordningen.

 

Langt hovedparten af de personoplysninger, der behandles om dig, når du besøger vores Facebook-sider, indsamles og behandles dog af Facebook, og politiet har ikke rådighed over eller adgang til disse oplysninger. Læs mere om funktionen Facebook Insights og fordelingen af ansvaret.

 

I det omfang politiet behandler personoplysninger om dig i forbindelse med dine besøg på vores Facebook-sider, giver databeskyttelsesforordningen dig en række rettigheder, som du kan gøre brug af.

 

Du har ret til:

 

 • at bede om indsigt i, hvilke oplysninger politiet behandler om dig,
 • at bede politiet om at berigtige forkerte oplysninger,
 • at bede politiet sletter oplysninger, der bliver behandlet ulovligt og
 • at bede politiet om at begrænse behandlingen af dine oplysninger.

Da langt hovedparten af de personoplysninger, der behandles om dig, som nævnt indsamles og behandles af Facebook, vil du med fordel også kunne gøre brug af dine rettigheder over for Facebook. Læs mere i Facebooks privatlivspolitik.

 

Politiets databeskyttelsesrådgiver kan også oplyse dig nærmere om reglerne og vejlede dig om dine rettigheder i forhold til politiets behandling af personoplysninger. Politiets databeskyttelsesrådgiver kan kontaktes på: pol-databeskyttelse@politi.dk.

 

Politiets brug af cookies
Politiets brug af personoplysninger