Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

6. september 2019 17:16

26-årig mand tiltalt for indsmugling af ketamin

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om fængselsstraf. Sagen bliver behandlet ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg mandag den 9. september.

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi har rejst tiltale mod en 26-årig mand i en sag om indsmugling af 1.988 gram ketamin – et bedøvelsesmiddel, der anvendes ved kirurgiske indgreb, og som også kan misbruges som rusmiddel.
 
Sagen bliver behandlet ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg mandag den 9. september klokken 09.00.
 
Den 26-årige mand blev anholdt den 25. maj ved Kruså Grænse af betjente fra UKA Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi. 

Den 26-årige befandt sig i en bus, der kom fra Hamborg. Og i forbindelse med en kontrol i samarbejde med Toldstyrelsen af passagerer og bagage blev stoffet fundet i en taske, som efter politiets opfattelse tilhører manden.
 
Den 26-årige nægter sig skyldig.
 
Manden har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen.
 
Den 26-årige er tiltalt for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og anklagemyndigheden har nedlagt påstand om fængselsstraf.
 
Anklageskriftet blev udfærdiget den 2. juli.
 
Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Flere nyheder

1. december 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

To kvinder anholdt for at have drevet en række bordeller

Assistance fra fire andre politikredse til aktionen

30. november 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Vellykket start på trafikomlægning i Ribe

Ind til nu har der ikke været nævneværdig kø trods omfattende trafikomlægning i Ribe. Omlægningen er nødvendig, fordi jernbaneoverkørslen skal bygges om som en del af udbygningen af Rute 11 fra to til fire spor.

24. november 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Lad ikke sundhed og økonomi gå i sort ved Black Week

Du kan trygt benytte dig af de mange Black Week-tilbud, hvis blot du følger en række gode råd.