Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

8. august 2020 11:31

33-årig polsk mand sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven

Den sigtede forsøgte ulovligt at importere hundehvalpe ved grænsen med henblik på salg.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi stoppede onsdag formiddag en varebil med to polske statsborgere, der forsøgte at importere 25 hundehvalpe med henblik på salg.

Køretøjet blev stoppet ved Frøslev Grænseovergang i forbindelse med indrejsekontrollen.

Den ene af personerne i køretøjet, en 33-årig herboende polsk mand, blev sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven.

Politiet rekvirerede assistance fra Fødevarestyrelsen i forbindelse med håndtering af sagen.

 

Flere brud på lovgivningen

Ifølge styrelsen havde den sigtede ikke registreret sig som hundehandler hos Fødevarestyrelsen, og hundene havde heller ikke de lovpligtige dokumenter og sundhedscertifikater. Endvidere var flere af dyrene håndteret i strid med reglerne i dyreværnsloven. Det var dermed ikke lovligt at indføre dyrene i Danmark.

Den polske mand ønskede ikke at sende hundene tilbage til Polen. 

Da dyrene således ikke kunne komme lovligt ind i Danmark, ligesom de ikke kunne komme retur til Polen, blev sigtede af Fødevarestyrelsen orienteret om, at det var var ensbetydende med, at han dermed valgte at lade de 25 hvalpe aflive. Hvalpene blev herefter aflivet ved dyrlæge. 

Sagen skal nu efterforskes færdig, hvorefter anklagemyndigheden skal tage stilling til straffesagens afgørelse.

Mediernes kontaktperson er for politiets vedkommende vicepolitiinspektør Sønke Iwersen, Udlændingekontrolafdeling Vest. Kommunikationsenheden, telefon 56 42 25 04, kan formidle kontakt. Politiet kan udtale sig om selve sigtelsen og den videre strafferetlige proces.
Pressehenvendelser til Fødevarestyrelsen kan ske til styrelsens pressevagt: Tlf. 22 84 48 34. Styrelsen kan udtale sig om de konkrete regler på området.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. 
 UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. 
 UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. 
 Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Flere nyheder

28. oktober 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

57-årig litauisk mand idømt fængsel og udvisning i 12 år for indsmugling af hash

Hændelsen fandt sted den 26. maj ved Sæd Grænseovergang, hvor den 57-årige forsøgte at gemme det ulovlige stof i en ladning te.

26. oktober 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Krav om negativ Covidtest ved indrejse fra højrisikolande

Foruden at have et anerkendelsesværdigt formål skal man, hvis man kommer fra et højrisiko-land kunne fremvise en ny attest.

21. oktober 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

34-årig hollandsk mand idømt fængsel og udvisning for indsmugling af kokain

Hændelsen fandt sted den 3. maj, hvor den hollandske mand havde gemt 700 gram kokain i bilen.