Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

23. september 2020 13:46

43-årig mand forsøgte at smugle 70.000 polske cigaretter ind i Danmark

Toldstyrelsen rejser nu et krav mod den 43-årige på 123.700 kroner for overtrædelse af toldloven.

En 43-årig mand, bosiddende i Høje Taastrup, kan se frem til en regning på knapt 124.000 kroner fra myndighedernes side, efter at han søndag forsøgte at smugle godt 70.000 polske cigaretter ind i Danmark.
 
Den 43-årige mand blev i en personbil taget ud til kontrol af toldere fra Toldstyrelsen ved Pebersmark Grænseovergang.

 

Anholdt og sigtet

Ved kontrollen, der foregik i Toldstyrelsens undersøgelseshal i Padborg, fandt tolderne de mange cigaretter i køretøjet, hvorefter betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi anholdt manden.
 
Han erkendte forsøget på indsmugling, og blev løsladt efter endt afhøring, men sigtelsen opretholdes.
 
Næste skridt bliver, at Toldstyrelsen rejser et krav mod manden på 123.700 kroner for overtrædelse af toldloven ved at indføre de mange cigaretter uden hverken at have anmeldt indførslen eller betalt de nødvendige afgifter.

 

Smuglercigaretter

  Foto: Toldstyrelsen

 

 Smuglercigaretter

Foto: Toldstyrelsen

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. 
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. 
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. 
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. 
Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest. Og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Flere nyheder

28. oktober 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

57-årig litauisk mand idømt fængsel og udvisning i 12 år for indsmugling af hash

Hændelsen fandt sted den 26. maj ved Sæd Grænseovergang, hvor den 57-årige forsøgte at gemme det ulovlige stof i en ladning te.

26. oktober 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Krav om negativ Covidtest ved indrejse fra højrisikolande

Foruden at have et anerkendelsesværdigt formål skal man, hvis man kommer fra et højrisiko-land kunne fremvise en ny attest.

21. oktober 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

34-årig hollandsk mand idømt fængsel og udvisning for indsmugling af kokain

Hændelsen fandt sted den 3. maj, hvor den hollandske mand havde gemt 700 gram kokain i bilen.