Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

23. september 2020 13:46

43-årig mand forsøgte at smugle 70.000 polske cigaretter ind i Danmark

Toldstyrelsen rejser nu et krav mod den 43-årige på 123.700 kroner for overtrædelse af toldloven.

En 43-årig mand, bosiddende i Høje Taastrup, kan se frem til en regning på knapt 124.000 kroner fra myndighedernes side, efter at han søndag forsøgte at smugle godt 70.000 polske cigaretter ind i Danmark.
 
Den 43-årige mand blev i en personbil taget ud til kontrol af toldere fra Toldstyrelsen ved Pebersmark Grænseovergang.

 

Anholdt og sigtet

Ved kontrollen, der foregik i Toldstyrelsens undersøgelseshal i Padborg, fandt tolderne de mange cigaretter i køretøjet, hvorefter betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi anholdt manden.
 
Han erkendte forsøget på indsmugling, og blev løsladt efter endt afhøring, men sigtelsen opretholdes.
 
Næste skridt bliver, at Toldstyrelsen rejser et krav mod manden på 123.700 kroner for overtrædelse af toldloven ved at indføre de mange cigaretter uden hverken at have anmeldt indførslen eller betalt de nødvendige afgifter.

 

  Foto: Toldstyrelsen

 

 

Foto: Toldstyrelsen

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. 
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. 
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. 
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. 
Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest. Og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

18. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet beder Bredebro om at tjekke videoovervågning

Syd- og Sønderjyllands Politi håber, at borgerne i Bredebro kan hjælpe med at finde ud af, i hvilken retning savnet mand gik lørdag aften

15. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Svindlere går efter ældre med fastnettelefon

Ældre narres til at udlevere kreditkort, smykker og kontanter via fastnettelefon. Senest er fem ældre borgere i Varde blevet udsat for svindlen

14. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Indrejseforbud og bøder for ulovligt arbejde

Syd- og Sønderjyllands Politi er glade for samarbejdet i fælles indsatsgruppe