Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

14. februar 2020 15:33

49-årig rumæner idømt fængsel og udvisning for tricktyveri, databedrageri og tyveri

Den 49-årige blev dømt for i alt 15 forhold begået i 11 byer i forskellige dele af Jylland. Udbyttet har været i runde tal 100.000 kroner.

En 49-årig mand, rumænsk statsborger, er ved Retten i Sønderborg blevet idømt ni måneders ubetinget fængsel og udvist med et indrejseforbud på seks år for flere tilfælde af tricktyveri, databedrageri af dankort m.m. samt tyveri.

Den 49-årige blev dømt for i alt 15 forhold begået i perioden mellem marts 2017 og november 2019 i 11 byer i forskellige dele af Jylland. Udbyttet har været i runde tal 100.000 kroner.

Tricktyverierne har fundet sted i dagligvarebutikker, mens tyverierne blandt andet er gået ud over tøjbutikker.

Den 49-årige har tilstået i fuldt omfang.

Ved fastsættelse af straffen har retten lagt vægt på antallet af forhold, at den 49-årige bevidst har opsøgt ældre mennesker i forbindelse med tricktyverierne, og at manden må anses for at være rejst til Danmark mindst seks gange i perioden med det formål at begå kriminalitet.

Den 49-årige blev anholdt den 29. oktober nær grænsen af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi. Og det er således også UKA Vest, der på vegne af en række andre politikredse har efterforsket sagen.

Der er tale om den anden dom i sagen. I december blev en rumænsk medgerningsmand idømt 40 dages fængsel og udvisning for et mindre antal forhold, begået sammen med den 49-årige.

Dommen blev afsagt mandag.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 2052 6460

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 2052 6460

Flere nyheder

31. marts 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Tredje anholdelse i sag om drabsforsøg i Sønderborg

En 19-årig mand er blevet anholdt i udlandet på baggrund af en europæisk arrestordre og er efterfølgende udleveret til Danmark.

31. marts 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Gode råd til trafikanterne, der krydser landegrænsen i forbindelse med påskeferien

Øget trafik i forbindelse med helligdagene kan skabe kortere kødannelser ved de store grænseovergange.

31. marts 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Litauisk mand anholdt i Tyskland og udleveret til Danmark i sag om hæleri

Den litauiske mand blev fredag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger.

Forslag