Spring til hovedindhold

Forslag

49-årig rumæner idømt fængsel og udvisning for tricktyveri, databedrageri og tyveri

Den 49-årige blev dømt for i alt 15 forhold begået i 11 byer i forskellige dele af Jylland. Udbyttet har været i runde tal 100.000 kroner.

En 49-årig mand, rumænsk statsborger, er ved Retten i Sønderborg blevet idømt ni måneders ubetinget fængsel og udvist med et indrejseforbud på seks år for flere tilfælde af tricktyveri, databedrageri af dankort m.m. samt tyveri.

Den 49-årige blev dømt for i alt 15 forhold begået i perioden mellem marts 2017 og november 2019 i 11 byer i forskellige dele af Jylland. Udbyttet har været i runde tal 100.000 kroner.

Tricktyverierne har fundet sted i dagligvarebutikker, mens tyverierne blandt andet er gået ud over tøjbutikker.

Den 49-årige har tilstået i fuldt omfang.

Ved fastsættelse af straffen har retten lagt vægt på antallet af forhold, at den 49-årige bevidst har opsøgt ældre mennesker i forbindelse med tricktyverierne, og at manden må anses for at være rejst til Danmark mindst seks gange i perioden med det formål at begå kriminalitet.

Den 49-årige blev anholdt den 29. oktober nær grænsen af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi. Og det er således også UKA Vest, der på vegne af en række andre politikredse har efterforsket sagen.

Der er tale om den anden dom i sagen. I december blev en rumænsk medgerningsmand idømt 40 dages fængsel og udvisning for et mindre antal forhold, begået sammen med den 49-årige.

Dommen blev afsagt mandag.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Flere nyheder

20. februar 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi og beredskab har fokus på vejrsituationen de kommende dage

Myndighederne venter ikke, at fortsat regn og ophobet overfladevand vil skabe akutte udfordringer. Omvendt har både politi og de øvrige myndigheder i beredskabet særligt fokus på situationen de kommende dage.

19. februar 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

40-årig polsk kvinde anholdt for indsmugling af 20 kilo hash

Kvinden er ved et lukket grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

19. februar 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

72-årig mand anholdt for vold mod kvinde på Fanø

En 63-årig kvinde er fløjet til behandling på Odense Universitetshospital. Hun er uden for livsfare.

Afvis cookies