Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

14. februar 2020 15:33

49-årig rumæner idømt fængsel og udvisning for tricktyveri, databedrageri og tyveri

Den 49-årige blev dømt for i alt 15 forhold begået i 11 byer i forskellige dele af Jylland. Udbyttet har været i runde tal 100.000 kroner.

En 49-årig mand, rumænsk statsborger, er ved Retten i Sønderborg blevet idømt ni måneders ubetinget fængsel og udvist med et indrejseforbud på seks år for flere tilfælde af tricktyveri, databedrageri af dankort m.m. samt tyveri.

Den 49-årige blev dømt for i alt 15 forhold begået i perioden mellem marts 2017 og november 2019 i 11 byer i forskellige dele af Jylland. Udbyttet har været i runde tal 100.000 kroner.

Tricktyverierne har fundet sted i dagligvarebutikker, mens tyverierne blandt andet er gået ud over tøjbutikker.

Den 49-årige har tilstået i fuldt omfang.

Ved fastsættelse af straffen har retten lagt vægt på antallet af forhold, at den 49-årige bevidst har opsøgt ældre mennesker i forbindelse med tricktyverierne, og at manden må anses for at være rejst til Danmark mindst seks gange i perioden med det formål at begå kriminalitet.

Den 49-årige blev anholdt den 29. oktober nær grænsen af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi. Og det er således også UKA Vest, der på vegne af en række andre politikredse har efterforsket sagen.

Der er tale om den anden dom i sagen. I december blev en rumænsk medgerningsmand idømt 40 dages fængsel og udvisning for et mindre antal forhold, begået sammen med den 49-årige.

Dommen blev afsagt mandag.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

17. juni 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi efterforsker anmeldelse om mulige krænkelser

Friskole har anmeldt mulig krænkende adfærd fra lærervikar til politiet

16. juni 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi tilfreds med weekendens forløb

Politiet har været massivt tilstede i Esbjerg fredag og lørdag og konstaterer, at alt er forløbet trygt og festligt

15. juni 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi melder om rolig fanmarch og motorcykeltur

Både fodbold-fanmarch og rockergrupperings køretur i Esbjerg forløb i god ro og orden, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi ​