Spring til hovedindhold

Forslag

57-årig tysk mand idømt to års fængsel for at overfalde betjent og forsøge at tage hans tjenestevåben

Den 57-årige blev også dømt for trusler mod flere myndigheder samt for besiddelse af patroner, en gaspistol og flere knive.

En 57-årig mand, tysk statsborger, blev onsdag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt to års ubetinget fængsel for at have overfaldet en politiassistent og flere gange forsøgt at tage hans tjenestevåben.

Den 57-årige blev også dømt for trusler mod dels Syd- og Sønderjyllands Politi, Statsadvokaten i Viborg og Vestre Landsret, dels politiassistenten, som han forsøgte at tage våbnet fra.

Og endelig blev manden også dømt for at være i besiddelse af i alt 107 patroner og en gaspistol samt dømt for at være i besiddelse af fire ulovlige knive, blandt andet foldeknive.

Samtlige hændelser fandt sted i januar i år. 

I første omgang sendte den 57-årige to mails med trusler om at skyde betjente m.fl., som måtte rette henvendelse til ham. Og da manden i denne sammenhæng var blevet anholdt og var under transport, fandt overfaldet sted. Den 57-årige forsøgte flere gange at tage betjentens pistol ud af skæftet, hvilket dog ikke lykkedes.

Den tyske mand nægtede sig skyldig og har anket dommen til Vestre Landsret.

Den 57-årige blev dømt i henhold til anklageskriftet, men blev ikke udvist, selvom anklagemyndigheden havde nedlagt påstand om dette.

Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Flere nyheder

14. august 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Tre anholdt i Sønderborg efter en gruppe personer rettede deres vrede mod politiet

En person tog fat i en betjents tjenestepistol, og betjentens kollega måtte derfor afgive varselsskud skråt op i luften, hvor ingen blev ramt, for at få personen til at lægge våbenet.

13. august 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Litauer havde 32,6 kg amfetamin i bilen

Mandens bil blev i Frøslev taget ud til kontrol, og Toldstyrelsens narkohunde kunne hurtigt markere, at der var noget interessant. Nu er der faldet dom i sagen.

12. august 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Syd- og Sønderjyllands Politi opretter hotspot-område i Haderslev Dampark

Syd- og Sønderjyllands Politi sætter i løbet af fredag formiddag skilte op i parken med budskabet om, at borgerne skal søge andre steder hen, hvis der allerede er for mange i området. Hotspot-området vil foreløbig gælde den kommende weekend.

Afvis cookies