Spring til hovedindhold

Forslag

Polsk mand idømt fængsel, stor bøde og udvisning i sag om millioner af ulovlige cigaretter

Ifølge fragtpapirerne kørte en chauffør rundt med autodele i sin lastbil. Men ved en fælles politi- og toldkontrol stod det klart, at der var 2,4 millioner ulovlige cigaretter på ladet. Nu er dommen faldet.

En 49-årig polsk mand er ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg blevet idømt et år og ni måneders fængsel, en bøde på 2,3 millioner kroner samt udvist for bestandig i en sag om ulovlige cigaretter, der var smuglet ind fra Tyskland.

Den 49-årige mand befandt sig den 22. september 2022 i en lastbil på en rasteplads i Padborg, hvor køretøjet blev kontrolleret af den særlige Politi- og Toldenhed, som er et samarbejde mellem Toldstyrelsen og Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

2,4 millioner illegale cigaretter

Ifølge fragtpapirerne kørte chaufføren rundt med autodele, men ved kontrollen stod det klart, at der var 2,4 millioner cigaretter på ladet, mærket Prince Rød, som der ikke var betalt afgift af, hvorefter chaufføren blev anholdt og varetægtsfængslet. 

Alene i tobaksafgift repræsenterer cigaretterne en værdi på 4,7 millioner kroner.

Ud over svindel med tobaksafgifter af særlig grov karakter blev chaufføren også dømt for overtrædelse af varemærkeloven og EU-varemærkeforordningen af særlig grov karakter, da cigaretterne var illegalt fremstillede, men fremstod som værende Prince Rød.

Den polske mand har under sagen nægtet sig skyldig, men modtog dommen.

Dommen blev afsagt onsdag.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg.

UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.

UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 2052 6460

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 2052 6460

29. september 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet søger vidner til sag om blufærdighedskrænkelse i Tønder

Tre piger, der går på skolens mellemtrin, kom torsdag klokken cirka 14.00 cyklende på en sti i Tved Plantage, nord for Plantagevej i Tønder, hvor de kørte forbi en mand, der udsatte dem for blotteri.

29. september 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Sønderborg Lufthavn gennemfører stor øvelse

Øvelsen finder sted tirsdag den 3. oktober. Omdrejningspunktet for øvelsen er, at et to-motorers propelfly med 25 passagerer ombord er styrtet ned nær lufthavnen.

28. september 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet søger vidner til hærværk mod ATK-udstyr

Hærværket fandt sted søndag klokken 17.30 i krydset Lunderskovvej og Nedre Kragelundvej i Bække i Vejen Kommune.