Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

26. juni 2020 10:53

Ferie i Tyskland forventes at skabe større pres på grænsekontrollen

Flere tyske delstater starter ferie, og mange danskere grænseshopper. Det kan give ekstra lange køer ved grænsen ind i Danmark

Den kommende weekend starter der ferie i flere tyske delstater, blandt andet i Slesvig Holsten. Det betyder, at der igen især lørdag vil være pres på indrejse via grænsekontrolstederne ved den dansk-tyske grænse.

 

Vi vil derfor bede om, at danske grænse-shoppere så vidt muligt undlader at køre over og handle lørdag - eller i hvert fald gør det meget tidligt om morgenen eller om aftenen.

 

De gode råd:

  • Hvis du skal indrejse i Danmark, så hav alle papirer og al legitimation på alle i bilen ved dig på førersædet. Det forsinker vældig meget, når rejsende først skal lede efter dokumenter og måske en tur i bagagerummet. Hvis dokumentationen ligger elektronisk på telefon eller tablet, så hav også den klar.
  • Følg grundigt med i trafiksituationen. Syd- og Sønderjyllands Politi (@SjylPoliti) vil løbende informere på Twitter - og blandt andet tweete på dansk og tysk om trafiksituationen.
  • Overvej at køre mod Danmark på ydertidspunkter, hvor trafikken måske ikke vil være så tæt - eksempelvis tidligt om morgenen eller sidst på dagen.

Kontrolsteder

De rejsende kan benytte fem grænseovergange ved den dansk-tyske landegrænse:

  • Frøslev (motorvejen), Kruså og Sæd grænseovergange har døgnåbent.
  • Padborg grænseovergang har åbent dagligt mellem klokken 07.00 og 23.00
  • Pebersmark grænseovergang har åbent dagligt mellem klokken 07.00 og 19.00

Indrejse for turister, der har lejet sommerhus m.m.

Reglerne for om turister må indrejse til Danmark varierer fra den 27. juni efter det enkelte lands status. Se reglerne her https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/rejser/rejser-ind-i-danmark

 

Indrejsereglerne gør det muligt for turister, der har lejet sommerhus og lignende i mindst seks nætter, at rejse ind i Danmark.

 

Turisterne skal i den sammenhæng være opmærksomme på følgende: 

  • Ordningen gælder bestilling af ophold med en varighed af minimum i alt seks nætter på f.eks. campingplads, i lejet/lånt sommerhus, på hotel, i lejet/lånt privat bolig eller lignende.
  • Ferieophold på egen eller lejet båd med en samlet varighed af minimum i alt seks nætter er også omfattet af ordningen.
  • Det er vigtigt, at de rejsende kan fremvise dokumentation for bestilling/lån af bolig/aftale om overnatning/ophold i lystbådehavne m.m. ved indrejse.

Læs mere om de aktuelle regler på www.coronasmitte.dk

 

Indrejse for borgere fra Slesvig og Holsten

Personer med bopæl i Slesvig-Holsten kan rejse ind i Danmark uden at opfylde kravet om et anerkendelsesværdigt formål. De skal alene dokumentere, at de bor i delstaten.

 

Ikke mulighed for flere baner

Vi har ved grænseovergangene ikke fysisk mulighed for at åbne flere baner. Der er ikke plads at tage af ved de enkelte overgange til yderligere baner.

 

 

 

 

 

Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Flere nyheder

28. september 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

To mænd med tilknytning til bandemiljøet i Esbjerg anholdt

En 20-årig og en 24-årig mand fra Esbjerg vil tirsdag blive fremstillet i grundlovsforhør.

28. september 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet søger vidner til skudhændelse i Esbjerg

Hændelsen fandt sted kort efter midnat i Esbjerg-bydelen Kvaglund, hvor ingen blev ramt. Politiet efterforsker lige nu intensivt for at finde gerningsmanden.

23. september 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

30-årig georgisk mand dømt for menneskesmugling af to personer

Den 30-årige har under sagen nægtet sig skyldig, men modtog dommen.