Spring til hovedindhold

Forslag

Etablering af midlertidigt militært område i Esbjerg

Etableringen sker i sammenhæng med Værtsnationsstøtte, hvor materiel m.m. fra allierede styrker ankommer til Esbjerg og skal transporteres videre

Syd- og Sønderjyllands Politi har truffet aftale med Forsvaret om etablering af et midlertidigt militært område på Esbjerg Havn fra den 8-12. juni. 

 

Etableringen af det midlertidige militære område sker i sammenhæng med Værtsnationsstøtte, hvor blandt andet materiel fra allierede styrker ankommer til Esbjerg og skal transporteres videre. Det midlertidige militære område bliver bevogtet af soldater fra Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland.  

 

Der vil være tydelig skiltning/afspærring på landjorden, og områderne vil være spærret af for uvedkommende. Der vil i perioden blive sat skilte op langs Estrupvej med standsnings- og parkeringsforbud fra rundkørslen Taurusvej/Estrupvej til rundkørslen ved Gammelby Ringvej/Estrupvej.

 

Det midlertidige militære område befinder sig inden for den del af havneområdet, der i forvejen er ISPS-sikkerhedsområde (International Ship and Port Facility Security), hvor der ikke er offentlig adgang. I en del af perioden vil det midlertidige militære område også omfatte en del af havnebassinet.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

12. juli 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

​44-årig mand dømt for tyveri fra varebiler i Ølgod

En litauisk mand idømt fængsel og udvisning efter en række tyverier fra varebiler – blandt andet i Ølgod i december

12. juli 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

55-årig mand sigtet for hærværk i Oksbøl

55-årig mand fra Oksbøl-området erkender hærværk mod træer og buske i et skovstykke i Oksbøl ​

12. juli 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi fik anmeldelse om hærværk i skov

Hærværk mod seks træer og nogle buske i skovstykke i Oksbøl