Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

3. oktober 2022 10:29

Syd- og Sønderjyllands Politi sætter i alt 22 tv-overvågningskameraer op i Sønderborg og Aabenraa

Der bliver sat 14 kameraer op i Sønderborgs centrum, mens otte bliver sat op i centrum af Aabenraa.

Syd- og Sønderjyllands Politi sætter i nær fremtid i alt 22 tv-overvågningskameraer op i Aabenraa og i Sønderborg.

Der bliver sat 14 kameraer op i Sønderborgs centrum, mens otte bliver sat op i centrum af Aabenraa.

Opsætning af tv-overvågningen har til formål dels at forebygge, dels at bidrage til efterforskningen af kriminalitet. Initiativet er en del af Justitsministeriets handlingsplan ”Tryghed og sikkerhed i det offentlige rum” fra oktober 2019.

Det er i denne sammenhæng Rigspolitiet, der er overordnet ansvarlig for opsætningen, ligesom det også er Rigspolitiet, der financierer projektet.

 

Størst mulige effekt

Kameraerne bliver sat op efter en konkret politifaglig vurdering af, hvor de forventes at have den størst mulige effekt.
Kameraerne monteres således på steder, hvor der er en koncentration af barer, diskoteker, caféer og lignende, og hvor mennesker således også naturligt opholder sig på alle tider af døgnet.

- Tv-overvågningskameraerne er et supplement til den indsats, politiet allerede gør i dag. Vi vil således fortsat have patruljer på gaden og møde borgerne, hvor de færdes. Kameraerne kan både virke præventive samtidig med, at de udgør et vigtigt efterforskningsværktøj, hvis der opstår kriminalitet, og derved bidrage til trygheden i områderne, fremhæver politidirektør Frits V. Kjeldsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

De 14 kameraer i Sønderborg sættes op i Store Rådhusgade, på Rådhustorvet og i den sydlige del af Perlegade.

De otte kameraer i Aabenraa sættes op ved rutebilstationen på Gasværksvej, på H.P. Hansensgade ved Markedspladsen og på Store Torv.

Der vil være tydelig skiltning i de områder, hvor der bliver sat kameraer op.

 

Borgmestrene roser tiltaget

Tiltaget er sket i samarbejde med Sønderborg og Aabenraa kommuner.

Begge borgmestre roser tiltaget.

- Jeg ser frem til, at der sættes yderligere kameraer op i Sønderborgs centrum, som er et område med mange cafeer, restauranter og barer og derfor mange aften- og nattegæster. Jeg er sikker på, at kameraerne får en præventiv virkning, der kan give mere tryghed og sikkerhed for borgerne, når de færdes i nattelivet, pointerer borgmester Erik Lauritzen fra Sønderborg Kommune. 

Aabenraa Kommunes borgmester, Jan Riber Jakobsen, lægger også vægt på, at de nye kameraer øger borgernes oplevelse af tryghed.

- Jeg er glad for, at politiet tager det her skridt som et forebyggende tiltag, som har til formål at skabe øget tryghed for borgerne i Aabenraa. Jeg ser frem til et fortsat konstruktivt samarbejde med politiet, så vi kan forebygge episoder, som dem vi så i bymidten i Aabenraa for et års tid siden, fremhæver Jan Riber Jakobsen. 

 

Ventes færdig i uge 45

Syd- og Sønderjyllands Politi forventer, at arbejdet med opsætningen er færdig i uge 45, med det forbehold, at den tekniske tidsplan holder, og at de endelige tilladelser (fra fx bygningsejerne, hvis kameraerne skal sættes op på private bygninger) er på plads.

Syd- og Sønderjyllands Politi har i forvejen placeret tv-overvågningskameraer i Esbjergs centrum, i Sønderborgs centrum samt i Haderslevs centrum. 
 
Link til Justitsministeriets handlingsplan

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 2052 6460

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 2052 6460

Flere nyheder

9. december 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

29-årig litauisk mand anholdt i stort sagskompleks om indbrud i private beboelser

Den litauiske mand er anholdt i Litauen og er begæret udleveret til Danmark. Han sættes i forbindelse med indbrud begået i samtlige jyske politikredse samt flere politikredse på Sjælland.

7. december 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Varebil med tyvekoster fundet i udrejsekontrol

Trafikken fra Sønderjyske Motorvej blev tirsdag eftermiddag dirigeret ind på rasteplads til udrejsekontrol

6. december 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

31-årig hollandsk mand idømt otte års fængsel og udvisning for bestandig i sag om indsmugling af 10 kilo kokain

Narkotikaen blev fundet, efter at en tolder fra den fælles Politi- og Toldenhed havde fattet mistanke til en lastbil, der blev taget ud til rutinekontrol.

Forslag