Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

6. september 2019 16:42

Litauisk mand idømt fængsel for hæleri af lastbil med fødevarer

Den 31-årige blev anholdt den 8. april i Tyskland, hvor han var fører af en lastbil med sættevogn med fødevarer på køl, der var stjålet i Herning. UKA Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi har varetaget opgaven med hjemtagelse og videre efterforskning.

En 31-årig mand, litauisk statsborger, blev fredag ved Retten i Sønderborg idømt en straksdom på 10 måneders ubetinget fængsel samt udvist med et indrejseforbud i seks år for hæleri.

Den 31-årige blev anholdt den 8. april i Tyskland nær grænsen til Polen, hvor han var fører af en lastbil med sættevogn med fødevarer på køl, der var stjålet den 5. april i Herning.

Lastbil, sættevogn og fødevarer repræsenterer en værdi på en million kroner.

Den 31-årige erkendte hæleriet og blev sendt til afsoning umiddelbart efter dommen.

Den litauiske statsborger blev efter anholdelsen varetægtsfængslet in absentia ved et grundlovsforhør den 11. april. Han sad varetægtsfængslet i Tyskland frem til udlevering i Danmark den 12. juli, hvorefter varetægtsfængslingen fortsatte.

 

I sager, hvor der er tale om indbrud eller tyverier begået i Danmark, og hvor den mistænkte anholdes i udlandet, varetager Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) hos Syd- og Sønderjyllands Politi opgaven på vegne af dansk politi med hensyn til hjemtagelsen af den mistænkte, den videre efterforskning samt udformning af anklageskrift, inden sagen til sidst kommer for retten.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

27. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

To personer er sigtet for bedrageri mod ældre borgere i Varde

De to mænd blev identificeret i forbindelse med en efterlysning med fotos, som Syd- og Sønderjyllands Politi bragte i forbindelse med sagen.

27. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet foretager nye undersøgelser på Lyngvej i Esbjerg

Undersøgelserne sker i forbindelse med efterforskningen af et dødsfald i sidste måned.

26. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Seks års fængsel for indsmugling af metamfetamin

Den dømte er en 48-årig mand fra Slagelse. Der var tale om en tilståelsessag.