Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

13. oktober 2021 16:29

Førstehjælpere og hjerteløber i aktion ved færdselsuheld

Mens Hjertingvej var spærret tirsdag eftermiddag ydede tre borgere og en politiassistent førstehjælp til en forulykket mand.

Paw Bech Rasmussen

Paw Bech Rasmussen. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

Politiassistent Paw Bech Rasmussen fra Syd- og Sønderjyllands Politi fik sig en noget anden eftermiddag end forventet tirsdag. 

Paw Bech Rasmussen havde fridag og fik ved 16.30-tiden en alarm fra sin hjerteløber-app. Han har meldt sig som hjerteløber og blev kaldt ud til en borger i nød.

- Alarmen var kun 600 meter fra mig, så jeg nåede ikke at tænkte mange tanker. Jeg skyndte mig bare afsted og fik hentet den nærmeste hjertestarter, fortæller Paw Bech Rasmussen.

Det viste sig, at en mand havde fået et ildebefindende, mens han kørte ad Hjertingvej.

- Da jeg kom frem, holdt et køretøj på tværs af vejen og der var mange biler i kø i begge retninger. Bilisterne var begyndt at vende, så jeg smækkede hjertestarteren op på taget af min bil for at få de andre til at give mig plads. Og det lykkedes, fortæller Paw.

Da Paw Bech Rasmussen nåede helt frem, var tre personer godt i gang med at yde livreddende førstehjælp. 

- De havde fuldstændig styr på det og var i gang med hjertelungeredning. En af dem tog mod hjertestarteren, da jeg rakte den ud af vinduet. Og de fik den lynhurtigt gjort klar.

Efter få minutter nåede en ambulance frem og de fire førstehjælpere fortsatte den livreddende førstehjælp i samarbejde med redderne. Efter en halv time fløj en redningshelikopter manden til sygehuset.

Politiassistent Paw Bech Rasmussen har tidligere fået alarmer som hjerteløber, men tirsdag var første gang han havde mulighed for at løbe afsted med en hjertestarter:

- Det var en virkelig positiv oplevelse at kunne være med til at redde liv som hjerteløber. Systemet er både hurtigt og effektivt. Og efterfølgende tog ambulancefolkene sig virkelig godt af os alle fire førstehjælpere, så man kunne få hjælp, hvis der var behov for det, fortæller Paw Bech Rasmussen.

Hvis du er over 18 år, kan du blive hjerteløber og være med til at redde liv. Du kan se mere på www.hjertestarter.dk

Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

15. oktober 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

33-årig mand dømt for seksuelt overgreb mod 24-årig kvinde og for at have set passivt til, mens hun afgik ved døden

Hændelserne blev dokumenteret på video af den 33-årige, der også blev dømt for blufærdighedskrænkelse og for uberettiget at have delt billeder af den afdøde kvinde.

15. oktober 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

Fire mænd varetægtsfængslet i omfattende sag om tyveri og hæleri af professionelt værktøj

Sagen bliver efterforsket af UKA Vest. De fire personer blev anholdt tæt ved grænsen med koster for flere hundrede tusinde kroner.

12. oktober 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

Syd- og Sønderjyllands Politi oplever flere sager, hvor unge snyder med ID for at komme ind på værtshuse

Flere af sagerne er fra Haderslev, hvor politi og Haderslev Kommune kraftigt opfordrer de unge til at droppe eventuelle planer om at fifle med legitimationen for at få en glad aften i byen. De risikerer bøde og en plet på straffeattesten.