Spring til hovedindhold

Forslag

Rumænske kvinder dømt og udvist for butikstyverier

Kvinderne havde af flere omgang stjålet blandt andet el-tandbørster, kosmetik og tøj i Esbjerg

To rumænske kvinder på henholdsvis 21 år og 34 år er ved retten i Sønderborg i dag dømt for butikstyverier.

Kvinderne var tiltalt for ad flere omgange i november og december at have stjålet el-tandbørster, kosmetik og tøj i en forretning i butikscentret Broen i Esbjerg. Sagen er blevet efterforsket af Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA)

Den 21-årig blev idømt 40 dages fængsel, den 34-årige blev idømt 50 dages fængsel. Begge udvises af Danmark med indrejseforbud i seks år. De modtog dommen.
 

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

 

Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Flere nyheder

2. juli 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Uro og magtanvendelse ved pokalfinalen i Esbjerg onsdag aften

En gruppe fans fra Aalborg skabte allerede om eftermiddagen problemer med affyring af fyrværkeri og ved ikke at ville efterkomme politiets anvisninger.

30. juni 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Tre års fængsel i omfattende sag om bedrageri mod ældre kvinder ved phishing

20-årig mand skal i fængsel for at have lokket oplysninger og koder ud af mere end 100 ældre mennesker og hævet deres penge

26. juni 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Ferie i Tyskland forventes at skabe større pres på grænsekontrollen

Flere tyske delstater starter ferie, og mange danskere grænseshopper. Det kan give ekstra lange køer ved grænsen ind i Danmark

Afvis cookies