Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

29. juni 2022 16:07

Afspærring fjernet på havneområde i Aabenraa

Havnebassin undersøgt efter anmeldelse om mulig eksplosion. Dykkere fandt en ødelagt stopballon.

En del af havneområdet i Aabenraa blev tirsdag afspærret, efter Syd- og Sønderjyllands Politi fik en anmeldelse fra en byggeplads på Aabenraa Havn om, at der muligvis var sket en eksplosion under vandet.

Politiet modtog tirsdag formiddag en anmeldelse om, at der var fundet en mistænkelig genstand, der kunne være en mine. Ammunitionsrydningstjenesten EOD kom til stedet, hvor de kunne konstatere, at der var tale om en ufarlig genstand; en gammel fedtsprøjte. Anmelderne rapporterede dog, at de havde oplevet noget, der kunne være en eksplosion under vandet i forbindelse med tirsdagens fund. De havde observeret en vandsøjle på et par meter. Byggepladsen og et stykke af havnebassinet blev derfor spærret af, indtil området kunne undersøges nærmere af EODs dykkere. 

Undersøgelsen fandt sted i dag over middag og dykkernes undersøgelse viser, at vandsøjlen opstod, da en stopballon under vandet revnede. Stopballonen har været brugt til at stoppe et udløb fra et nedlagt rør. På den position, hvor vidnerne så vandsøjlen, fandt dykkerne en revnet stopballon på bunden af havnebassinet, ligesom et rør var beskadiget. Vidnerne beskræftede også – efter forevisning af billeder af forskellige typer af vandsøjler - at den type vandsøjle, de så tirsdag, stammede fra luft fremfor sprængstof.

Afspærringen er fjernet.
Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 2052 6460

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 2052 6460

Flere nyheder

5. august 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet er klar til skolestart

I de kommende uger begynder mange børn i skole. I den forbindelse tjekker politiet adfærd i trafikken, hastighed og brug af seler.

3. august 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet eftersøger to personer der er undveget fra Renbæk Fængsel

Der er tale om to mænd på 26 og 27 år, der undveg fra fængslets åbne afsnit tirsdag middag.

1. august 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet efterforsker mistænkeligt forhold i Esbjerg

En 55-årig kvinde er indlagt på sygehus og er alvorligt tilskadekommen, mens en 58-årig mand er anholdt i sagen.

Forslag