Spring til hovedindhold

Forslag

Afspærring fjernet på havneområde i Aabenraa

Havnebassin undersøgt efter anmeldelse om mulig eksplosion. Dykkere fandt en ødelagt stopballon.

En del af havneområdet i Aabenraa blev tirsdag afspærret, efter Syd- og Sønderjyllands Politi fik en anmeldelse fra en byggeplads på Aabenraa Havn om, at der muligvis var sket en eksplosion under vandet.

Politiet modtog tirsdag formiddag en anmeldelse om, at der var fundet en mistænkelig genstand, der kunne være en mine. Ammunitionsrydningstjenesten EOD kom til stedet, hvor de kunne konstatere, at der var tale om en ufarlig genstand; en gammel fedtsprøjte. Anmelderne rapporterede dog, at de havde oplevet noget, der kunne være en eksplosion under vandet i forbindelse med tirsdagens fund. De havde observeret en vandsøjle på et par meter. Byggepladsen og et stykke af havnebassinet blev derfor spærret af, indtil området kunne undersøges nærmere af EODs dykkere. 

Undersøgelsen fandt sted i dag over middag og dykkernes undersøgelse viser, at vandsøjlen opstod, da en stopballon under vandet revnede. Stopballonen har været brugt til at stoppe et udløb fra et nedlagt rør. På den position, hvor vidnerne så vandsøjlen, fandt dykkerne en revnet stopballon på bunden af havnebassinet, ligesom et rør var beskadiget. Vidnerne beskræftede også – efter forevisning af billeder af forskellige typer af vandsøjler - at den type vandsøjle, de så tirsdag, stammede fra luft fremfor sprængstof.

Afspærringen er fjernet.




Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

19. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Har du set manden eller voldsepisode på King George 7. februar 2024?

Politiet søger vidner og hjælp til at identificere mulig gerningsmand.

18. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Bedrageri: Genkender du denne gerningskvinde?

OBS! Kvinden er identificeret og billederne er derfor fjernet Syd- og Sønderjyllands Politi beder borgerne om hjælp i forbindelse med 5 anmeldelser om bedrageri i henholdsvis Nordborg, Sønderborg midtby og Aabenraa.

17. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

38-årig kvinde idømt behandlingsdom

En domsmandsret i Sønderborg idømte i dag en 38-årig kvinde en behandlingsdom