Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

9. januar 2021 16:37

Strammere indrejseregler ved grænsen

Udenlandske statsborgere, der bor i Slesvig-Holsten, skal nu fremvise en negativ COVID-19-attest, uanset formålet med indrejse til Danmark.

Lørdag den 9. januar klokken 17.00 træder en række strammere indrejseregler i kraft som en foranstaltning for at bekæmpe udbredelsen af den aktuelle COVID-19 pandemi.

De nye regler har følgende betydning for rejsende via den dansk-tyske landegrænse:

 

For udenlandske statsborgere, der bor i Slesvig-Holsten:

Borgere med et anerkendelsesværdigt formål, for eksempel fordi de arbejder i Danmark, kan rejse ind i Danmark, hvis de kan fremvise en negativ COVID-19-test taget maksimalt syv dage før indrejsen. 

Udenlandske statsborgere uden et anerkendelsesværdigt formål kan rejse ind i Danmark, hvis de kan fremvise en negativ COVID-19-test, der er taget maksimalt 24 timer før indrejsen.

 

For danske statsborgere, der bor i Slesvig-Holsten:

Danske statsborgere kan rejse ind i Danmark uden at have et anerkendelsesværdigt formål og uden at forevise en negativ COVID-19-attest.

 

For yderligere information vedrørende danske statsborgere samt borgere i det svenske grænseområde henviser vi til coronasmitte.dk.

 

For øvrige udenlandske statsborgere:

Øvrige udenlandske statsborgere vil blive afvist ved grænsen, med mindre de har et anerkendelsesværdigt formål med rejsen, ligesom de skal fremvise en negativ COVID-19-attest, der er taget maksimalt 24 timer før indrejsen.

Vær opmærksom på, at borgere, der rejser i transit, i de fleste tilfælde vil være undtaget fra kravet om at skulle fremvise en negativ COVID-19-attest. Det samme er tilfældet for udenlandske statsborgere, der foretager godstransport, der skal sikre forsyningssikkerheden. Se nærmere på coronasmitte.dk.

 

Myndighederne accepterer COVID-attester i form af PCR-test og antigentest, men ikke antistoftest. COVID-attester skal foreligge på et af følgende sprog: De skandinaviske sprog, tysk, engelsk, fransk, spansk eller italiensk.

De skærpede regler gælder foreløbig til og med den 17. januar.

For yderligere oplysninger henvises der til coronasmitte.dk.

 

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 2052 6460

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 2052 6460

Flere nyheder

12. august 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

To bulgarske mænd udleveret og varetægtsfængslet i sag om røveri

De sigtede nægter sig skyldige, men kærede ikke varetægtsfængslingen.

12. august 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

16-årig dreng sigtet for ildspåsættelse i Kettingmark

Drengen blev anholdt på fersk gerning, og der venter ham nu et retligt efterspil. Parallelt med dette er Sønderborg Kommune inddraget i sagen.

12. august 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Flere borgere i Syd- og Sønderjylland er trygge og har tillid til politiet

En ny undersøgelse af danskernes tryghed i deres nabolag og hvor stor tillid borgerne har til politiet viser, at syd- og sønderjyderne både føler sig mere trygge og nærer større tillid til politiet, end danskerne gør som gennemsnit.

Forslag