Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

3. august 2020 16:12

Syd- og Sønderjyllands Politi har stort fokus på streetrace

Politiet har været til stede ved flere hændelser i weekenden og udskrevet bøder for overtrædelse af færdselsloven.

Syd- og Sønderjyllands Politi har i slutningen af sidste uge og hen over weekenden modtaget anmeldelser om streetrace fra borgere flere steder i politikredsen.

 

Får juridisk efterspil

Den første hændelse var fredag aften i Hammelev ved Haderslev, hvor et større antal biler var samlet. Umiddelbart efter politiets ankomst forlod køretøjerne stedet. En af de deltagende biler blev målt til en hastighed på 179 km/t i en 80 km zone, og bilisten kan nu forvente, at sagen får et juridisk efterspil.

 

Bøder i Aabenraa

Kort efter blev der anmeldt, at et større antal biler var samlet i Holsted, men de var væk ved politiets ankomst.
Senere på aftenen fik politiet flere anmeldelser om, at et større antal biler var samlet på Lundsbjerg Industrivej i Aabenraa. Ved politiets ankomst var der cirka 3-400 biler på stedet. Der blev udstedt flere bøder for overtrædelse af færdselsloven, hvorefter køretøjerne forlod stedet. 

 

Bøder i Esbjerg

Lørdag aften modtog politiet nye henvendelser. Der var forlydende om, at der på ny skulle samles et større antal biler på Lundsbjerg Industrivej i Aabenraa. Politiet var synligt tilstede i Aabenraa og omegn, men der kom ingen køretøjer.

Senere på aftenen samledes et større antal biler på havnen i Esbjerg, hvor der var gjort klar til streetrace. Ved politiets ankomst til stedet forlod bilerne området, men inden da blev der udstedt en del bøder for overtrædelse af færdselsloven.

 

Ser alvorligt på hændelserne

Syd- og Sønderjyllands Politi understreger, at man ser alvorligt på disse hændelser og har derfor fortsat øget fokus på området.

- Streetrace er aldeles uacceptabelt. Dels skaber det farlige situationer i trafikken, dels skaber det utryghed blandt borgerne i de berørte områder. Vi har stort fokus på problemstillingen, og vi vil fortsat gennemføre målrettede indsatser for at bringe dette uvæsen til ophør. Der vil fra politiets side fortsat være tale om konsekvent retshåndhævelse i forbindelse med konstaterede lovovertrædelser, understreger politiinspektør Tage Jehn fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Han opfordrer desuden borgerne til at kontakte politiet på 1-1-4, lige så snart de får kendskab til, at der er optakt til streetrace.

Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Flere nyheder

16. april 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

Syd- og Sønderjyllands Politi styrker indsatsen i sager om vold i nære relationer, voldtægt, stalking og æresrelaterede forbrydelser

Som et led i Folketingets flerårsaftale skal der oprettes et særligt team i alle politikredse, der skal forbedre sagsbehandlingen på området. I Syd- og Sønderjyllands Politi skal der ansættes to civile medarbejdere til formålet.

16. april 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

44-årig mand idømt fængsel og udvisning for bestandig for vold og trusler mod politiet og ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder

Den 44-årige har under sagen nægtet sig skyldig og tog betænkningstid i forhold til anke. Yderligere to personer blev dømt i sagen ved dagens retsmøde.

16. april 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

To personer fremstilles i grundlovsforhør for grov vold mod 18 måneder gammelt barn

Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre.