Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

31. marts 2023 17:12

Gode råd til trafikanterne, der krydser landegrænsen i forbindelse med påskeferien

Øget trafik i forbindelse med helligdagene kan skabe kortere kødannelser ved de store grænseovergange.

Kort over godkendte grænseovergange

Påskeferien byder traditionen tro på store rejsedage. Og i den forbindelse kommer Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi med en række råd til trafikanterne, der krydser den dansk-tyske landegrænse.


Dels søger en række udenlandske turister mod sommerhusområderne i forbindelse med påsken, dels kan der være tæt hjemrejsetrafik ved landegrænsen i forbindelse med påskens afslutning.

I begge tilfælde kan den øgede trafik skabe kortere kødannelser ved de store grænseovergange.

- Alle grænseovergange er åbne. Vi gør, hvad vi kan, for at få de rejsende hurtigst muligt igennem den stikprøvevise indrejsekontrol. Men for en sikkerheds skyld opfordrer vi borgerne til at tage højde for, at der kan opstå kø, understreger politiinspektør Jeppe Kjærgaard fra UKA Vest.

 

Bedre information til bilisterne på A7

Han gør desuden opmærksom på, at informationen til trafikanterne på motorvejen A7 umiddelbart syd for Frøslev Grænseovergang bliver bedre, så det nu er mere tydeligt, at bilisterne også kan benytte sporet længst til højre ved indrejse i Danmark. Det kan være med til at lette trafiksituationen.

Sporet længst til højre er åbent for både lastbiler, person- og varebiler alle ugens dage og leder trafikanterne ind over en tidligere rasteplads for lastbiler og videre gennem grænsekontrollen til Danmark.

Sidste år blev skiltningen forbedret, og i tilgift gennemfører de tyske vejmyndigheder nu et forsøg med bedre markering af motorvejen, hvor gule striber gør bilisterne opmærksomme på muligheden for at benytte sporet længste til højre.

Vejarbejdet begynder umiddelbart før påske (tirsdag den 4. og onsdag den 5. april). Derefter begynder en testperiode frem til den 21. august. 

Gode råd

Politiinspektøren kommer desuden med en række gode råd til borgerne, så de oplever færrest mulige udfordringer, når de krydser grænsen.

  • Kør hjemmefra i god tid.
  • Prøv at rejse på ydertidspunkter, fx tidlig morgen eller sen aften.
  • Tjek på din GPS, hvordan trafiksituationen ser ud ved de i alt 13 godkendte grænseovergange, hvor det er muligt at passere i bil (se kortet). Du kan finde en mere detaljeret beskrivelse af de godkendte grænseovergange her.
  • Følg med i trafikmeldinger.
  • Husk at have rejselegitimation klar i bilen, så den hurtigt kan vises frem i forbindelse med den stikprøvevise indrejsekontrol.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.
Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

12. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Dialog med borgerne skal sikre trygheden i Augustenborg

Den Mobile Politistation er i Augustenborg i dag klokken 13-15.

11. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Dansk Politi jagtede mistænkeligt køretøj i høj fart ned over grænsen

Patruljevogn blev påkørt, da politiet forsøgte at standse bilen 13 km nede i Tyskland.

11. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Borgere tippede om høj hastighed i Varde: Politiet målte 33 overtrædelser på samme vej

4 klip og 33 hastighedsovertrædelser i 40 km/t-zone på Nørrevold i Varde.