Spring til hovedindhold

Forslag

UKA Vest har sammen med tysk politi slået til mod netværk der klonede biler

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) har igennem internationalt politisamarbejde med tysk politi gennemført en målrettet efterforskning, hvor der er anholdt i alt tre personer i en omfattende sag om organiseret tyveri og hæleri af bl.a. dyre personbiler.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi har igennem internationalt politisamarbejde med Landeskriminalamt (Landespolizei) gennemført en målrettet efterforskning, hvor der er anholdt i alt tre personer i en omfattende sag om organiseret tyveri og hæleri af bl.a. dyre personbiler.

Efterforskningen har indtil nu vist, at køretøjerne er blevet stjålet i Tyskland i perioden mellem den 5. juli og 29. juli og kørt over grænsen til Danmark, hvorefter bilerne ifølge politiets mistanke skulle have et falsk stelnummer og sælges videre til enten det danske eller tyske marked.

 

Ransagning

I forbindelse med efterforskningen er der bl.a. gennemført en ransagning,  hvor UKA Vest har beslaglagt tre biler - en VW Passat, en BMW 750d xDrive og en Mercedes-Benz GLE 350E. På det danske marked repræsenterer bilerne en værdi på cirka 4,4 millioner kroner (inklusiv afgifter).

UKA Vest har i forbindelse med efterforskningen sigtet en 29-årig mand fra Tønder for tyveri af særlig grov beskaffenhed.
Den 29-årige nægter forholdet.

Landeskriminalamt har i Tyskland anholdt to personer, en tysk og en litauisk statsborger, som Landeskriminalamt mistænker for at være omdrejningspunktet i den tyske del af efterforskningen. De anholdte efterforskes for at have specialiseret sig i at stjæle køretøjer for derefter at ændre bl.a. stelnumre.

UKA Vest har et dagligt tæt samarbejde med tysk politi om bl.a. efterforskning af grænseoverskridende kriminalitet – blandt andet omrejsende kriminelle grupper. Politisamarbejdet er på dansk side forankret i UKA Vest i Padborg.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v. 

Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Flere nyheder

8. august 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

33-årig polsk mand sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven

Den sigtede forsøgte ulovligt at importere hundehvalpe ved grænsen med henblik på salg.

7. august 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Litauisk mand udleveret og varetægtsfængslet i sag om omfattende tyveri af cykler

Den sigtede har nægtet at udtale sig, men har ikke kæret varetægtsfængslingen.

7. august 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

To rumænske mænd idømt fængsel og udvisning for omfattende hæleri af værktøj

De to mænd blev anholdt i en varevogn den 7. juli nær grænsen med 500 stk. boremaskiner, skruemaskiner, vinkelslibere, der var stjålet fra byggepladser og containere på Sjælland.

Afvis cookies