Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

19. januar 2021 10:05

Nu starter ombygning og tilbygning af UKA Vest

Efter proces med tilbudsgivning og udbudsrunde er der nu valgt en vinder af udbuddet.

Det bliver totalentreprenør Hansson og Knudsen A/S, der skal varetage hele projektet med ombygning og tilbygning i Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest), Toldbodvej 4-8 i Padborg.
UKA Vest er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi.
 
Byggeprojektet omfatter både en ombygning af eksisterende bygninger samt en tilbygning. Det vil give både os og vore samarbejdspartnere moderne og tidssvarende rammer, forbedre vores fysiske arbejdsmiljø og optimere indretningen. 
 
Projektet er planlagt til opstart ultimo januar i år og forventes afsluttet omkring 2. kvartal 2022.
 

Hvorfor skal UKA Vest ombygges og udvides?

Beslutningen om at modernisere og udbygge UKA Vest i Padborg blev truffet i forbindelse med politiets sidste Flerårsaftale for 2016-2019. Det skete som et led i det politiske ønske om at styrke den samlede indsats i det grænsenære område. Dette gav et behov for at modernisere og udvide de eksisterende lokaliteter for både politi og de samarbejdspartnere, der også har til huse i bygninger på Toldbodvej 4-8.
 
- Dette byggeprojekt er en fremtidssikring af vores arbejdsplads og vores opgaveløsning i det grænsenære område. Vi ser virkelig frem til, at vores fysiske rammer i UKA Vest endelig matcher de mange vigtige og forskelligartede politiopgaver, vi løser her i det grænsenære område af politikredsen, fremhæver politidirektør Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Mediernes kontaktperson er stabschef Steen Silberg Thomsen, Syd- og Sønderjyllands Politi. Kommunikationsenheden, telefon 56 42 25 04, kan formidle kontakt.
 
Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

29. februar 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi søger vidner til vanvidskørsel i Varde

Syd- og Sønderjyllands Politi vil gerne høre fra et vidne, der mandag aften holdt med havariblink aktiveret på hovedvej 11 mellem Korskroen og Varde

29. februar 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyt efterforskningssamarbejde har ført til anholdelse af omrejsende kriminelle

Et samarbejde mellem Berigelses Efterforskning ved Nordjyllands Politi og en ny enhed i UKA Vest hos Syd- og Sønderjyllands Politi har ført til anholdelser i flere sager.

28. februar 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Tre personer dømt for narkosmugling

Tre personer er idømt fængselsstraffe og udvisning for bestandig efter indsmugling af 12 kilo kokain ​