Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

10. november 2021 18:11

27-årig mand fra Tønder anholdt og sigtet i sag om vanvidskørsel

Den anholdte blev stoppet efter en længere eftersættelse i Sønderjylland.

Syd- og Sønderjyllands Politi har onsdag efter en længerevarende eftersættelse anholdt en 27-årig mand fra Tønder og sigtet ham for overtrædelse af en række af færdselslovens bestemmelser, herunder overtrædelser, som er omfattet af begrebet vanvidskørsel.

 

Rutinekontrol

Den 27-årige mand, der kørte i en personbil, blev i første omgang bedt om at standse på omfartsvejen i Sønderborg klokken cirka 13.00 i forbindelse med en rutinekontrol, hvilket han ikke efterkom.

Den 27-årige kørte derefter nordpå til landsbyen Guderup, også på Als - via Augustenborg og Ketting - hvorefter han blev stoppet af en patrulje.

Manden flygtede derefter fra stedet i bilen ad samme rute tilbage mod Sønderborg.

 

Anholdt klokken 13.40

Derefter gik turen ad Sønderborgmotorvejen i vestgående retning, hvorefter manden drejede af ved Søgård i nordgående retning ad Flensborg Landevej og blev bragt til standsning i krydset Flensborgvej/Tinglevvej. Her blev den 27-årige anholdt klokken 13.40.

Undervejs kom køretøjet op på hastigheder på cirka 150 km/t på landevej og cirka 200 km/t på motorvej.

To patruljevogne blev beskadiget i forbindelse med eftersættelsen, men ingen personer kom noget til.

Politiet forsøgte som et led i indsatsen – ved hjælp af patruljevogne på afkørsel 14 på Sønderborgmotorvejen – at få bilisterne til at sænke farten på strækningen. Dette skete for at undgå eventuelle færdselsulykker i forbindelse med eftersættelsen.

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 5642 2504

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

26. januar 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Antallet af brændstoftyverier er faldet markant

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer til, at byggepladser, maskinstationer og andre virksomheder sikrer deres køretøjer og maskiner bedre mod dieseltyve. Udviklingen går i den rigtige retning. På fem år er antallet af anmeldelser faldet fra 320 til 48 anmeldelser.

21. januar 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi og boligforening tager nyt værktøj i brug for at øge trygheden i Esbjerg

Syd- og Sønderjyllands Politi har underrettet en boligforening i Esbjerg om, at en af deres beboere er blevet dømt for grov, banderelateret vold i boligområdet. På baggrund af dommen har boligforeningen fået lejemålet ophævet, så den dømte og de øvrige medlemmer af husstanden må flytte et andet sted hen.

21. januar 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Ældre kvinde satte politiet på sporet af narkohandlere

To mænd sigtet for narkohandel i Tønder torsdag formiddag efter en ældre kvinde afleverede en taske til en betjent i Tønder