Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

21. november 2022 21:46

Tyske myndigheder tester nyt varslingssystem

Befinder du dig i Sønderjylland tirsdag klokken 16 og er koblet på en tysk telemast, kan du få en tysk test-advarsel

Borgere med bopæl eller midlertidigt ophold i Sønderjylland kan komme til at høre et nyt tysk varslingssystem, når myndighederne i Tyskland tester systemet tirsdag den 22. november klokken 16.

Befinder man sig i Sønderjylland, mens der testes, og er ens telefon koblet på en af de tyske telemaster, vil man kunne høre den skarpe advarselslyd og få testbeskeden, som de tyske myndigheder udsender.

I Tyskland er man i gang med at udvikle – og nu teste – et nyt mobilbaseret varslingssystem, der kan sende advarsler til alle borgeres mobiltelefoner i et område gennem dets telemaster. Er en dansk mobiltelefon koblet på en tysk telemast, når varslingen udsendes, så vil den også modtage varslingen. Varslingen vil blive transmitteret til telefonen, uden man har downloadet en app eller tilmeldt sig en tjeneste. Teknikken bag det nye nationale, tyske varslingssystem kaldes cell broadcast og den svarer til, at telefonen modtager en radiotransmission.

I Danmark er myndighederne også i gang med at udvikle et tilsvarende system med den samme teknologi – og senere på året vil dette system også skulle testes. Det vil blive meldt ud fra Beredskabsstyrelsen eller Rigspolitiet.

Modtager du en af de tyske testvarslinger, så kan den med sindsro slettes.

Information om det danske varslingssystem: Beredskabsstyrelsens pressetelefon 7285 2930

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

28. maj 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

22-årig mand anholdt for forsøg på manddrab

Endnu en mand anholdt i forbindelse med knivstikkeri i Esbjerg fredag aften. Politi søger vidne med gul jakke, kasket og solbriller ​

27. maj 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet har undersøgt mistænkeligt forhold

Skolelev følte sig forfulgt af en bil på vej til skole i fredags

27. maj 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet sigtede i år færre ulovlige biler på vej til DHB på Padborg Park

Syd- og Sønderjyllands Politi var massivt til stede ved til- og frakørsler til Padborg Park torsdag og fredag. To færdselskontroller viste, at langt de fleste deltagere til stort bilevent kørte lovligt i år. Mange kørte dog for stærkt i området.