Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

3. maj 2024 10:19

34-årig "vognmand" sigtes for taxakørsel

Sydøstjyllands Politi har sigtet en mand for at være ansvarlig for taxakørsel, selvom en af hans biler hverken var registreret eller godkendt til taxakørsel.

Sydøstjylland Politis logo

Færdselsafdelingen ved Sydøstjyllands Politi modtog den 19. marts 2024 en anmeldelse fra Færdselsstyrelsen vedrørende mulige overtrædelser af taxiloven ved Billund Lufthavn.

En 34-årig mand, der er bosiddende i Nordjylland, havde oprettet en Facebook-profil, hvorfra han tilbød kørsel til og fra Billund Lufthavn. Færdselspolitiet foretog torsdag den 25. april 2024 en kontrol af en af mandens større personbiler, netop som den forlod Billund Lufthavn. Kontrollen viste, at passageren havde bestilt og betalt for kørslen via Facebook-annoncen.

Den 34-årige ”vognmand” blev sigtet ved at have været ansvarlig for, at der blev udført erhvervsmæssig persontransport, selv om der ikke forelå tilladelse hertil, og at kørslen blev solgt uden et kørselskontor. Derudover var bilen hverken registreret eller godkendt til taxikørsel.

 

Det var ikke ”vognmanden” selv, der kørte den bil, der blev standset. Den pågældende chauffør viste sig i øvrigt ikke at have den fornødne uddannelse.

Det samlede bødekrav mod ”vognmanden” er på 93.000 kroner samt en mindre bøde til chaufføren. Sydøstjyllands Politi overdrager herefter sagen til SKAT.

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

13. juni 2024

Sydøstjyllands Politi

Målrettet indsats fører til fund af gaspistol og signalpistol

Sydøstjyllands Politi fandt på baggrund af en målrettet indsats og ransagning af flere adresser i Vejle en gaspistol og en signalpistol. En 34-årig mand er i den forbindelse blevet sigtet for overtrædelse af våbenloven.

11. juni 2024

Sydøstjyllands Politi

Hundepatrulje snuste sig frem til indbrudstyve i går - nu er de dømt

To udenlandske mænd blev mandag den 10. juni anholdt i forbindelse med et indbrudsforsøg. Tirsdag den 11. juni blev de begge idømt straksdomme ved Retten i Kolding.

4. juni 2024

Sydøstjyllands Politi

To mænd dømt for flere røverier af særlig farlig karakter

Retten i Kolding idømte i dag en mand på 31 år 5 års fængsel og en mand på 30 år 6 års fængsel for i forening af have begået flere røveri-forhold af særlig farlig karakter.