Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

18. juni 2019

65-årig mand dømt for årelangt misbrug af sin datter

Retten i Kolding har i dag afsagt dom i en sag, hvor en 65-årig mand har været tiltalt for andet seksuelt forhold end samleje med sin datter. Misbruget skulle være foregået over en årrække fra 2010 til 2014, hvor datteren på det tidspunkt var mellem 8 og 13 år gammel.

Lovbøger på hylde

I retten erkendte manden flere gange om ugen at have haft andet seksuelt forhold end samleje med datteren i perioden, ligesom han erkendte at han udnyttede sin fysiske og psykiske overlegenhed qua pigens alder på gerningstidspunktet.

Anklager Tobias Engby forklarer: ”Manden, der har været varetægtsfængslet siden januar i år, lagde under retsmødet kortene på bordet og erkendte at have lokket datteren til at deltage, ligesom han fortalte hende, at han ville komme i fængsel, hvis hun sagde det til nogen.”

Manden blev på baggrund af sin erkendelse idømt 2 års ubetinget fængsel og et bolig- og besøgsforbud i 5 år. Han blev også dømt til at betale 50.000 kr. i erstatning til datteren.

Anklager Tobias Engby uddyber: ”På grund af sagens grovhed nedlagde Anklagemyndigheden påstand om et bolig- og besøgsforbud. Det betyder, at manden ikke uden politiets tilladelse må have besøg af børn under 18 år eller selv besøge personer, hvor der opholder sig børn under 18 år. Den påstand valgte retten at følge.”

Den 65-årige mand blev efter dommen fortsat varetægtsfængslet indtil afsoning. Manden modtog dommen på stedet, men kærede spørgsmålet om fortsat varetægtsfængsling til Landsretten.

For Sydøstjyllands Politi mødte anklager Tobias Engby.
 

Pressekontakt

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 4024 5809

65-årig mand dømt for årelangt misbrug af sin datter

4. juni 2020

Sydøstjyllands Politi

14 anholdt i sag fra prostitutionsmiljøet i Vejle

Seks adresser i Vejle, hvorfra der drives prostitution, fik i går besøg af Sydøstjyllands Politi. I alt blev 14 personer anholdt i den forbindelse. 6 af de anholdte fremstilles i dag kl. 10.30 ved Retten i Kolding.

3. juni 2020

Sydøstjyllands Politi

Polsk chauffør dømt og udvist 25 timer efter anholdelse

En 47-årig polsk chauffør blev i går standset af Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd ved Skærup Rasteplads. I dag fik han en dom ved retten

2. juni 2020

Sydøstjyllands Politi

Ekspeditionerne i Sydøstjylland holder lukket Grundlovsdag

Ekspeditionerne i Sydøstjyllands politikreds holder lukket for personlig henvendelse fredag den 5. juni 2020.

Afvis cookies