Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

31. marts 2020 09:38

Dagens COVID-19 tal fra Sydøstjyllands Politikreds

Sydøstjyllands Politi har de forrige to døgn modtaget i alt 12 anmeldelser, der vedrører mulige COVID-19 overtrædelser.

Sydøstjylland Politis logo

I Danmark er en række tiltag sat i værk, som et led i bekæmpelsen af udbredelse af coronasmitte. I Sydøstjyllands politikreds går det godt, og også de forrige to døgn viser, at borgere og virksomhedsejere i Sydøstjyllands Politikreds fortsat følger de retningslinjer, som regeringen har besluttet. De aktuelle tiltag drejer sig om forsamlingsforbuddet og lukning af værtshuse, restauranter mv.

 

Anmeldelser og sigtelser opgjort den 30. marts

Krav om lukning, 2 anmeldelser, hvor en pub og et værtshus var anmeldt for at holde åbent.

Forbud mod større forsamlinger, 3 anmeldelser, hvor der blev anmeldt større forsamlinger af mennesker omkring lokaliteter i det frie rum, herunder ved en affaldsindsamling i en tennisklub, flere forsamlet på en BMX-bane, samt et større antal personer samlet ved et parkeringshus.

Der er ligeledes modtaget 1 anmeldelse, hvor hændelsen omhandler en besøgende, som ikke ville forlade et plejehjem. Pågældende var dog gået fra stedet ved politiets ankomst.

Tallene er opgjort for søndag kl. 7.00 til mandag kl. 7.00.

I de nævnte anmeldelser, som Sydøstjyllands Politi har modtaget det seneste døgn, har der i flere tilfælde været tale om misforståelser, eller også har der ved politiets ankomst ikke været nogen overtrædelse. Der er ikke foretaget nogen sigtelser.

 

Anmeldelser og sigtelser opgjort den 31. marts

I forhold til kravet om lukning er der i politikredsen det seneste døgn ikke registreret anmeldelser.

I forhold til forbud mod større forsamlinger har politikredsen registreret 4 anmeldelser, hvor der er anmeldt større forsamlinger af mennesker omkring lokaliteter i det frie rum, ved en isbar, på en legeplads og på 2 fodboldbaner. Ved patruljernes kontrol viste det sig, at forsamlingerne var på under 10 personer og der blev holdt den fornødne afstand mellem personerne.

Der er ligeledes modtaget 1 anmeldelse, hvor hændelsen omhandler større kø af biler ved åbning af genbrudsplads. Der foregik ved politiets ankomst ikke noget ulovligt.

Tallene er opgjort for mandag kl. 7.00 til tirsdag kl. 7.00.

Sydøstjyllands Politi er løbende i dialog med både borgere og virksomhedsejere i forbindelse med de tiltag, som regeringen har sat i værk for at mindske smittespredning i samfundet, og politiet ønsker ikke at udpege konkrete borgere eller virksomhedsejere, som vi har været i dialog med.

Pressekontakt

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

Flere nyheder

18. januar 2021

Sydøstjyllands Politi

Tiltale rejses i sag om dødsfald på bosted

Sydøstjyllands Politi har besluttet, at der skal rejses tiltale i en sag, hvor en kvindelig beboer på 20 år blev fundet død i et badekar den 19. juni 2019 på det kommunale bosted i Vejle, hvor hun boede.

13. januar 2021

Sydøstjyllands Politi

Grundlovsforhør: to sigtes for indbrud og tyveri

To mænd på henholdsvis 37 år og 40 år fremstilles i dag, onsdag den 13. januar 2021 i grundlovsforhør ved Retten i Horsens sigtet for indbrud og tyveri fra to villaer.

11. januar 2021

Sydøstjyllands Politi

Tungvognskontrol med fokus på ulovlig cabotagekørsel

Tungvognscenter Syd ved Sydøstjyllands Politi startede året med at gennemføre målrettede kontroller med fokus på ulovlig cabotagekørsel. Kontrollerne kørte over tre dage og alt i alt blev der udstedt bøder til udenlandske vognmænd og danske virksomheder for omkring 465.000 kr. for overtrædelserne af cabotagereglerne.