Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

20. april 2024 18:44

Lufthavnen i Billund åbner snart

Sydøstjyllands Politi har siden omkring kl. 10.30 i dag været massivt til stede i Billund Lufthavn, hvor der blev anmeldt en bombetrussel mod lufthavnen. Politiet har undersøgt lufthavnen og vurderer nu, at den kan åbne igen. Den åbner endeligt, når Billund Lufthavn er klar til det.

Sydøstjylland Politis logo

Lufthavnen blev på baggrund af anmeldelsen evakueret, og siden har Sydøstjyllands Politi efterforsket hændelsen, hvor forsvarets ammunitionsryddere, bombehunde og efterforskere blandt andet har undersøgt anmeldelsen. 

 

Politiet har i den forbindelse fjernet en genstand, som politiet mistænker for at indeholde sprængstof. Det er endnu ikke endeligt klarlagt, om genstanden indeholder sprængstof, men politiet behandler genstanden, som om den indeholder en form for sprængstof. En kemisk prøve vil senere afklare endeligt, om der er tale om et sprængstof og i givet fald hvilken type, det er.

 

Bombehunde er nu færdige med at undersøge Billund Lufthavn, og efterforskere har sikret de spor, der skulle sikres. Sydøstjyllands Politi kan på baggrund af det fortælle, at det nu igen er sikkert at åbne for lufthavnen for rejsende. Lufthavnen åbner endeligt for rejsende, når personalet i Billund Lufthavn melder klar til dette. Orientering om dette foregår via lufthavnens hjemmeside og deres Facebook kanal.

 

’Vi har undersøgt lufthavnen og er nu færdige med vores arbejde, og vi kan nu melde ud til alle de rejsende, som venter på at komme til og fra Billund Lufthavn, at rejsende nu igen kan få adgang til Billund Lufthavn,’ fortæller politiinspektør Michael Weiss fra Sydøstjyllands Politi.       

 

Mand i 30’erne anholdt for bombetruslen

Sydøstjyllands Politi har anholdt en mand i 30’erne. Manden oplyste selv politiet i lufthavnen om, at den genstand, han indleverede indeholdt sprængstof. Han vil blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen, hvor anklagemyndigheden forventes at anmode om lukkede døre.

 

Hvad der er mandens motiv, er nu en del af det efterforskningen skal undersøge.

 

Der er intet i den hidtidige efterforskning, der peger på, at den pågældende mand har arbejdet sammen med andre.

 

Det undersøges fortsat om hændelsen ved Nordmarksvej i Billund i nat har sammenhæng med hændelsen i Billund Lufthavn.

 

Sydøstjyllands Politi vil i morgen melde ud på mediet X, hvornår grundlovsforhøret afholdes. 

 

Briefing af pressen

Sydøstjyllands Politi informerer om status på hændelsen kl. 19.00. Her vil repræsentanter for Billund Lufthavn også deltage. Status på hændelsen foregår i terminalen i Billund Lufthavn.

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

23. maj 2024

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi beslaglægger 300 lattergasflasker

To personer fra henholdsvis Vejle og København blev onsdag anholdt i forbindelse med en aktion, hvor Sydøstjyllands Politi fandt og beslaglagde 300 lattergasflasker.

21. maj 2024

Sydøstjyllands Politi

Ejere efterlyses til formodede tyvekoster

Sydøstjyllands Politi har i forbindelse med en ransagning på en adresse i Skanderborg-området beslaglagt flere formodede tyvekoster. De formodes at være stjålet i forbindelse med indbrud begået i et eller flere private hjem.

13. maj 2024

Sydøstjyllands Politi

To mænd varetægtsfængslet for indbrud i virksomheder

Natten til lørdag modtog Sydøstjyllands Politi en anmeldelse om et igangværende indbrud i en virksomhed i Vejle. Senere lørdag blev to mænd varetægtsfængslet for indbrudsforsøg i virksomheden og for indbrud begået på Rådhuset i Grindsted.