Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

7. april 2021 13:36

Neglelak på falske tilladelser førte til fængselsstraf


En 34-årig vognmand fra Skanderborg blev ved retten i Horsens den 7. april 2021 idømt 4 måneders fængsel og en bøde på 450.000 kr.

Domsforhandling

Straffen blev rent undtagelsesvist gjort betinget med vilkår om psykiatrisk behandling.

Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, har efterforsket vognmandens virksomhed, og ved en større aktion blev alle virksomhedens lastbiler standset og kontrolleret den 1. juli 2020. Det var grundlaget for tiltalen for 3 forhold vedrørende dokumentfalsk og 20 forhold vedrørende godskørsel for fremmed regning uden tilladelse i løbet af juni måned 2020.

Vognmanden var tiltalt for personligt at være ansvarlig for de overtrædelser, der var begået af vognmandsselskabet, der nu er gået konkurs.

”Den 34-årige vognmand erkendte sig skyldig og forklarede i retten, at han havde taget kopier af en ægte tilladelse og smurt glimmer neglelak på kopierne. Det havde han gjort, for at hologrammet skulle se ægte ud. Tilladelserne blev lagt i bilerne, så de kunne vises til politiet ved en kontrol”, fortæller specialanklager Pernille Moesborg.

Vognmanden udbad sig betænkningstid.

For Sydøstjyllands Politi mødte specialanklager Pernille Moesborg.
 

Pressekontakt

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

Flere nyheder

16. april 2021

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi efterforsker forhold i relation til Fredericia Kommune

Sydøstjyllands Politi har nu efter en indledende visitation indledt efterforskning på bagrund af anmeldelser fra en borger og fra Fredericia Kommune. Efterforskningens formål er at afdække, om der måtte være begået strafbare forhold i relation til de hændelser og handlinger, som anmeldelserne vedrører.

15. april 2021

Sydøstjyllands Politi

28-årig mand får 20 års fængsel for drab i Fredericia

Retten i Kolding afsagde i dag dom i en sag mod en 28-årig mand, der stod tiltalt for at have skudt og dræbt en 24-årig mand i Korskærparken i Fredericia den 24. februar 2020.

15. april 2021

Sydøstjyllands Politi

Nye nærpolitistationer i Grindsted og Hedensted

En tilfreds politidirektør og to tilfredse borgmestre står bag valget af netop de placeringer til Sydøstjyllands politikreds´ forstærkede borgernærhed