Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

3. juni 2020 13:14

Polsk chauffør dømt og udvist 25 timer efter anholdelse

En 47-årig polsk chauffør blev i går standset af Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd ved Skærup Rasteplads. I dag fik han en dom ved retten

politibil tæt på

Det viste sig hurtigt efter at politiet havde vekslet nogle ord med ham, at chaufføren ikke havde rent mel i posen.
Han blev sigtet for at have forfalsket et diagramark, at have afgivet urigtig erklæring til politiet ved at fremvise en urigtig ferieerklæring samt forsøg herpå ved at være i besiddelse af adskillige ferieerklæringer, samt at have manipuleret med data fra takografen ved at have ødelagt diagramark.

Han er her til formiddag blevet fremstillet i grundlovsforhør.

Specialanklager Pernille Moesborg fortæller om sagen: ”Chaufføren erkendte sig skyldig, og sagen kunne derfor afgøres med det samme med en såkaldt straksdom. Han forklarede, at virksomheden var presset og havde mange ordre på grund af corona-krisen. Han havde derfor svært ved at overholde køre- og hviletidsreglerne. For at det skulle se ud som om, reglerne blev overholdt havde han forskellige ferieerklæringer med og ødelagde sine diagramark. På den måde kunne han ved kontrol få det til at se ud som om, han lige var startet med at køre efter at have afholdt ferie”

Han blev idømt 40 dages ubetinget fængsel, en bøde på 84.000 kr., ubetinget frakendelse af førerretten i Danmark til de tunge køretøjer i 6 måneder samt udvisning med indrejseforbud i 6 år.

Chaufføren modtog dommen og blev varetægtsfængslet til afsoning og efterfølgende udsendelse.

 

Straffelovens § 175, stk. 1: Den, der for at skuffe i retsforhold i offentligt dokument eller bog, i privat dokument eller bog, som det ifølge lov eller særligt pligtforhold påhviler den pågældende at udfærdige eller føre, eller i læge-, tandlæge-, jordemoder- eller dyrlægeattest afgiver urigtig erklæring om noget forhold, angående hvilket erklæringen skal tjene som bevis, straffes med bøde eller fængsel indtil 3 år.

Straffelovens § 163: Den, som i øvrigt til brug i retsforhold, der vedkommer det offentlige, skriftligt eller ved andet læsbart medie afgiver urigtig erklæring eller bevidner noget, som den pågældende ikke har viden om, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 måneder

 

Takografforordningen artikel 32, stk. 3: Det er forbudt at forfalske, skjule, fjerne eller ødelægge data, der er registreret på diagramarket eller lagret i takografen eller førerkortet, samt udskrifter fra takografen. Det er også forbudt at manipulere med takografen, diagramarket eller førerkortet, således at data og/eller udskrevne oplysninger forfalskes, fjernes eller ødelægges. Der må ikke i køretøjet findes indretninger, som kan anvendes til dette formål.

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

1. marts 2024

Sydøstjyllands Politi

Fremtrædende rockermedlem fra Kolding får syv års fængsel for narkokriminalitet

Efter længere tids omfattende efterforskning og en koordineret politiindsats kunne Sydøstjyllands Politi i går anholde en 50-årig mand for forsøg på salg af narkotika. Manden er i dag ved en straksdom blevet idømt syv års fængsel.

29. februar 2024

Sydøstjyllands Politi

35-årig mand dømt for grov vold

Retten i Horsens idømte i går en 35-årig mand en anbringelsesdom på ubestemt tid for at have begået grov vold mod en 35-årig mand fra Skanderborg den 10. maj 2023.

29. februar 2024

Sydøstjyllands Politi

50-årig mand anholdt under koordineret politiindsats

Sydøstjyllands Politi har i dag omkring kl.10:00 anholdt en 50-årig mand fra Kolding, og han forventes at blive fremstillet i grundlovsforhør fredag ved Retten i Kolding.