Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

11. oktober 2022 09:23

Politiet søger videooptagelser i forbindelse med drabssag fra Vejle


Sydøstjyllands Politi har som led i efterforskningen i den igangværende efterforskning af drabet på en 60-årig mand i Svendsgade i Vejle onsdag den 5. oktober bl.a. søgt efter videoovervågning. Men har vi fået det hele ind? Har du overvågning fra området, - måske fra din bil, der kan have optagelser herfra – så kontakt os nu.

Sydøstjylland Politis logo

Vicepolitiinspektør Jens Lyng Michelsen fra Sydøstjyllands Politi forklarer: ’Vi vil meget gerne høre fra borgere i området omkring Svendsgade, Skolegade, Boulevarden, Valdemarsgade, Mindegade, Vardevej mv., der har fast video-overvågning og videooptagelser fra dagen, som de endnu ikke har delt med politiet. Og herudover vil vi også meget gerne høre fra eventuelle bilister, som har overvågning i deres biler, og som har været i området i tidsrummet fra ca. kl. 10.30 – til kl. 12.00 onsdag den 5. oktober.

Det er ikke sikkert, at de pågældende borgere eller bilister har tænkt over, at de kan have videooptagelser, som kan hjælpe den igangværende efterforskning, og af den grund opfordres de til at tjekke og rette henvendelse til Sydøstjyllands Politi via 1-1-4, hvis de har optagelser fra det pågældende tidsrum onsdag den 5. oktober 2022.  

Jens Lyng Michelsen: ’Lad os vurdere, om optagelser fra dagen og området indeholder relevante oplysninger. Nogle gange er det fx afgørende for en efterforskning, at der ikke foregår noget et konkret sted, og der kan måske dokumenteres fra en videoovervågning’. Han tilføjer: ’Det er forholdsvist nyt, at biler kan indeholde automatisk videooptagelse. Derfor henleder vi særligt opmærksomheden på den mulighed. Så, har du en bil med den facilitet, så lad os se med hurtigst muligt, så der ikke sker overspil eller sletning af noget, der kunne være relevant i efterforskningen’.

Kort om sagen
Onsdag den 5. oktober blev en 60-årig mand fundet blødende på Svendsgade i Vejle omkring kl. 11.00, og den 60-årige mand afgik kort efter ved døden. Det er politiets opfattelse, at gerningsstedet er Svendsgade 18, og gerningstidspunktet er ca. kl. 11.00. 

3 personer blev efterfølgende sigtet i sagen, og to af dem, en kvinde på 39 år og en mand på 49 år blev efterfølgende fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for drab. De blev begge løsladt. Sigtelserne mod de to opretholdes, og Sydøstjyllands Politi fortsætter efterforskningen, også ud fra flere hypoteser med en bred efterforskning. 

’I den igangværende intensive efterforskning arbejder vi blandt andet med at få klarlagt den 60-åriges mands færden op til, at han blev fundet ud for nr. 20, og det er fortsat vores opfattelse, som vi tidligere har oplyst, at der er tale om et internt opgør mellem personer, der kender hinanden,’ uddyber vicepolitiinspektør Jens Lyng Michelsen og afslutter: ’Har du set eller hørt noget, som kan medvirke til sagens opklaring, og har du endnu ikke talt med politiet om det, så vil vi gerne opfordre dig til at kontakte os’

Sydøstjyllands Politi kan kontaktes via 1-1-4.
Tak for hjælpen på forhånd. Der er i øvrigt ikke flere oplysninger, der kan deles med offentligheden på nuværende tidspunkt.
 

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

10. december 2023

Sydøstjyllands Politi

Vold på plejehjem

I går udøvede en dement mandlig plejehjemsbeboer vold mod en kvindelig medbeboer. I dag er kvinden afgået ved døden

8. december 2023

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi forlænger nattelivszoner

Sydøstjyllands Politi opretholder de fire nattelivszoner i henholdsvis Kolding, Vejle, Fredericia og Horsens. I nattelivszonerne må personer, der er idømt et forbud mod at deltage i nattelivet ikke færdes eller opholde sig i nattetimerne.

7. december 2023

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi anholder to mænd efter planlagt aktion i Kolding og Fredericia

Fem personer er torsdag blevet anholdt og sigtet for handel med euforiserende stoffer.