Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

22. september 2023 19:01

Sydøstjyllands Politi lukker rocker tilholdssted

På baggrund af den verserende konflikt i rocker-bandemiljøet lukker Sydøstjyllands Politi et tilholdssted, hvor en rockergruppering holder til

Sydøstjylland Politis logo

Det drejer sig om den såkaldte brætspilcafe ”Spilloppen”, Låsbygade 38 i Kolding. Forbuddet træder i kraft i dag den 22. september 2023 kl. 19.00 og gælder foreløbigt frem til 6. oktober 2023 kl. 19.00.

Lukningen sker blandt andet på baggrund af de voldsomme hændelser tidligere på måneden i København, hvor en bestemt rockergruppering blev angrebet – formentligt som et led i en verserende konflikt. Samme rockergruppering har efter politiets vurdering tilholdssted på adressen i Kolding, som altså nu bliver lukket.

”I Sydøstjyllands Politi har vi fulgt konfliktsituationen i bandemiljøet i København tæt. Politikredsen har på baggrund heraf i den seneste tid kigget på efterretninger og mulige konfliktscenarier i vores eget området med de kendte grupperinger vi af og til har her. Vores overvejelser med afsæt i det samlede billede, som vi nu står med, har ført til beslutningen om, at lukke det nævnte tilholdssted. Vi ønsker ikke uro eller utryghed ved dette tilholdssted i Kolding, og ønsker at skabe en så høj en grad af sikkerhed og tryghed for borgerne, som vi har mulighed for. Dette tiltag har til formål at forebygge, at en eventuel udvikling af konflikten måtte ramme Kolding” udtaler politiinspektør for Efterforskningscentret i Sydøstjyllands Politi Carit Andersen.

Foreløbigt gælder opholdsforbuddet i 14 dage, og hvis man overtræder forbuddet, risikerer man at blive straffet med fængsel i op til to år.

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

18. juli 2024

Sydøstjyllands Politi

Tjek dit pas i god tid inden afrejse og få en rolig start på ferien

Det er både en god idé og nødvendigt at tjekke både gyldigheden af sit pas samt reglerne for det land, man har planer om at rejse til. Hvis man eksempelvis skal til Tyrkiet, er det et krav, at passet skal være gyldigt i 150 dage fra indrejsedatoen.

17. juli 2024

Sydøstjyllands Politi

Tre mænd anholdt efter eftersættelse fra Brædstrup mod Horsens

Sydøstjyllands Politi foretog natten til onsdag omkring kl. 03.30 en eftersættelse af et køretøj ad Silkeborgvej fra Brædstrup mod Horsens. Tre personer blev anholdt.

12. juli 2024

Sydøstjyllands Politi

21-årig mand får fire måneders fængsel for graffiti og andre lovovertrædelser

Manden, der er fra Vejle, er i dag blevet idømt fire måneders fængsel for blandt andet gentagne tilfælde af hærværk.