Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

16. juli 2020 11:47

To mænd sigtet for grov vold

Sigtelsen i et grundlovsforhør i retten i Horsens i dag lød på grov vold, da to mænd blev fængslet i hver 4 uger

Grundlovsforhør

Grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre, men sigtelsen mod en 25 årig og en 33 årig mand, begge fra Horsens omhandlede bl.a. ’Legemesangreb af særlig farlig karakter’.

 

Den 25 årige blev sigtet for legemesangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter, frihedsberøvelse og vidnetrusler ved den 13. juli 2020 om natten og morgenen i timerne op til omkring kl. 09.00, i en lejlighed på Vesterled i Horsens, samt på flere lokaliteter i og omkring stedet, til dels i forening og efter forudgående aftale eller fælles forståelse med den 33 årige,

- gentagne gange at have slået en 41 årig mand i hovedet og på kroppen med knyttet hånd
- at have slået ham flere gange i hovedet med et baseballbat eller lignende,
- med vold, trussel om vold, og den i situationen underliggende trussel om vold, at have frihedsberøvet ham i en lejlighed i Horsens i et endnu ukendt tidsrum,
- hugget ham gentagne gange i hænderne med en økse, og herunder hugget hans ene lillefinger af, alt imens den 33 årige fastholdt ofret,
- ligesom den sigtede gentagne gange sagde at ” Hvis han sagde noget, gjorde eller meldte noget, ville han være ligeglad med konsekvenserne, han ville endda komme efter deres børn” eller lignende.

Den 33 årige blev sigtet for legemesangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter ved den 13. juli 2020 om natten og morgenen i timerne op til omkring kl. 09.00, i en lejlighed på Vesterled i Horsens, til dels i forening og efter forudgående aftale eller fælles forståelse med den 25 årige, at have tildelt den 41 årige flere hug med en økse og hugget hans højre lillefinger af, idet den sigtede fastholdt ofret imens den 25 årige gerningsmand førte øksen.

 

De to nu fængslede kærede ikke fængslingerne og skal altså nu tilbringe i alt fald 4 uger i varetægtsfængsel, mens Sydøstjyllands Politi efterforsker hændelsen nærmere og herunder bl.a. søger at finde ud af, hvorfor forholdet mellem mændene, der alle kender hinanden i forvejen fra misbrugsmiljøet i Horsens, udviklede sig som sigtelsen beskriver.


Da grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre, kan Sydøstjyllands Politi ikke aktuelt oplyse yderligere til offentligheden om sagen.


Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

20. maj 2022

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi efterforsker en 22-årig kvindes død i Kolding

Sydøstjyllands Politi modtog i går kl. 12.30 en anmeldelse om en hårdt kvæstet 22-årig kvinde på Violvej i Kolding. Den 22-årige kvinde, der er fra Kolding, blev fundet med alvorlige læsioner i overkroppen, og på sygehuset afgik hun senere i går eftermiddags ved døden.

17. maj 2022

Sydøstjyllands Politi

22-årig dømt for bl.a. vanvidskørsel

En 22-årig mand fra Fredericia blev i går, mandag den 16. maj 2022, ved Retten i Kolding idømt 4 måneders betinget fængsel, 100 timers samfundstjeneste og en ubetinget frakendelse af førerretten i 3 år for blandt andet vanvidskørsel, overtrædelse af knivloven og medvirken til falsk anmeldelse.

12. maj 2022

Sydøstjyllands Politi

Skal du være vært for et Tour de France-arrangement?

Den 1.-3. juli 2022 bliver de første etaper af Tour de France kørt i Danmark. Hvis du i den forbindelse har planer om at afholde et større arrangement, så vær opmærksom på om det kræver en tilladelse fra politiet fx til udskænkning af alkohol.