Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

16. juli 2020

To mænd sigtet for grov vold

Sigtelsen i et grundlovsforhør i retten i Horsens i dag lød på grov vold, da to mænd blev fængslet i hver 4 uger

Grundlovsforhør

Grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre, men sigtelsen mod en 25 årig og en 33 årig mand, begge fra Horsens omhandlede bl.a. ’Legemesangreb af særlig farlig karakter’.

 

Den 25 årige blev sigtet for legemesangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter, frihedsberøvelse og vidnetrusler ved den 13. juli 2020 om natten og morgenen i timerne op til omkring kl. 09.00, i en lejlighed på Vesterled i Horsens, samt på flere lokaliteter i og omkring stedet, til dels i forening og efter forudgående aftale eller fælles forståelse med den 33 årige,

- gentagne gange at have slået en 41 årig mand i hovedet og på kroppen med knyttet hånd
- at have slået ham flere gange i hovedet med et baseballbat eller lignende,
- med vold, trussel om vold, og den i situationen underliggende trussel om vold, at have frihedsberøvet ham i en lejlighed i Horsens i et endnu ukendt tidsrum,
- hugget ham gentagne gange i hænderne med en økse, og herunder hugget hans ene lillefinger af, alt imens den 33 årige fastholdt ofret,
- ligesom den sigtede gentagne gange sagde at ” Hvis han sagde noget, gjorde eller meldte noget, ville han være ligeglad med konsekvenserne, han ville endda komme efter deres børn” eller lignende.

Den 33 årige blev sigtet for legemesangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter ved den 13. juli 2020 om natten og morgenen i timerne op til omkring kl. 09.00, i en lejlighed på Vesterled i Horsens, til dels i forening og efter forudgående aftale eller fælles forståelse med den 25 årige, at have tildelt den 41 årige flere hug med en økse og hugget hans højre lillefinger af, idet den sigtede fastholdt ofret imens den 25 årige gerningsmand førte øksen.

 

De to nu fængslede kærede ikke fængslingerne og skal altså nu tilbringe i alt fald 4 uger i varetægtsfængsel, mens Sydøstjyllands Politi efterforsker hændelsen nærmere og herunder bl.a. søger at finde ud af, hvorfor forholdet mellem mændene, der alle kender hinanden i forvejen fra misbrugsmiljøet i Horsens, udviklede sig som sigtelsen beskriver.


Da grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre, kan Sydøstjyllands Politi ikke aktuelt oplyse yderligere til offentligheden om sagen.


Pressekontakt

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

Flere nyheder

21. september 2020

Sydøstjyllands Politi

17-årig idømt betinget fængsel for vold

En 17-årig mand fra Horsens blev ved Retten i Horsens i fredags den 18. september 2020 idømt 60 dages betinget fængsel på vilkår af samfundstjeneste, ligesom hans sag blev henvist til videre behandling ved Ungdomskriminalitetsnævnet for vold af særlig rå brutal eller farlig karakter.

21. september 2020

Sydøstjyllands Politi

Dømt for fire hastighedsovertrædelser begået på 6 minutter

En 28-årig mand fra Holstebro blev den 18. september 2020 dømt ved retten i Horsens for fire hastighedsovertrædelser begået den 21. februar 2020 i tidsrummet fra kl. 17.51 til kl. 17.57.

17. september 2020

Sydøstjyllands Politi

Domfældelse for indsmugling af 30 kg hash

Den 29. april 2020 modtog Sydøstjyllands Politi oplysninger fra norsk politi om at en personbil, der muligvis havde narkotika med, snart ville ankomme til Danmark. Sydøstjyllands Politi tog oplysningerne meget alvorligt og sendte straks patruljer til motorvejen for at finde den norske bil.

Afvis cookies