Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

16. juli 2020 11:47

To mænd sigtet for grov vold

Sigtelsen i et grundlovsforhør i retten i Horsens i dag lød på grov vold, da to mænd blev fængslet i hver 4 uger

Grundlovsforhør

Grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre, men sigtelsen mod en 25 årig og en 33 årig mand, begge fra Horsens omhandlede bl.a. ’Legemesangreb af særlig farlig karakter’.

 

Den 25 årige blev sigtet for legemesangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter, frihedsberøvelse og vidnetrusler ved den 13. juli 2020 om natten og morgenen i timerne op til omkring kl. 09.00, i en lejlighed på Vesterled i Horsens, samt på flere lokaliteter i og omkring stedet, til dels i forening og efter forudgående aftale eller fælles forståelse med den 33 årige,

- gentagne gange at have slået en 41 årig mand i hovedet og på kroppen med knyttet hånd
- at have slået ham flere gange i hovedet med et baseballbat eller lignende,
- med vold, trussel om vold, og den i situationen underliggende trussel om vold, at have frihedsberøvet ham i en lejlighed i Horsens i et endnu ukendt tidsrum,
- hugget ham gentagne gange i hænderne med en økse, og herunder hugget hans ene lillefinger af, alt imens den 33 årige fastholdt ofret,
- ligesom den sigtede gentagne gange sagde at ” Hvis han sagde noget, gjorde eller meldte noget, ville han være ligeglad med konsekvenserne, han ville endda komme efter deres børn” eller lignende.

Den 33 årige blev sigtet for legemesangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter ved den 13. juli 2020 om natten og morgenen i timerne op til omkring kl. 09.00, i en lejlighed på Vesterled i Horsens, til dels i forening og efter forudgående aftale eller fælles forståelse med den 25 årige, at have tildelt den 41 årige flere hug med en økse og hugget hans højre lillefinger af, idet den sigtede fastholdt ofret imens den 25 årige gerningsmand førte øksen.

 

De to nu fængslede kærede ikke fængslingerne og skal altså nu tilbringe i alt fald 4 uger i varetægtsfængsel, mens Sydøstjyllands Politi efterforsker hændelsen nærmere og herunder bl.a. søger at finde ud af, hvorfor forholdet mellem mændene, der alle kender hinanden i forvejen fra misbrugsmiljøet i Horsens, udviklede sig som sigtelsen beskriver.


Da grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre, kan Sydøstjyllands Politi ikke aktuelt oplyse yderligere til offentligheden om sagen.


Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

25. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Rockermedlem får to års fængsel for besiddelse og salg af narkotika

En 30-årig mand blev onsdag idømt to års fængsel for overtrædelse af i alt 11 forhold om blandt andet besiddelse og salg af euforiserende stoffer.

25. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten

En 43-årig lastbilschauffør fra Fyn blev i dag ved retten i Svendborg idømt en bøde på 2.500 kr. og fik en betinget frakendelse af førerretten.

22. april 2024

Sydøstjyllands Politi

37-årig mand idømt forvaring for drab

En 37-årig mand, der var tiltalt for at have dræbt en 26-årig mand den 1. januar 2023, er i dag blevet kendt skyldig.