Spring til hovedindhold

Forslag

Besøg hos varetægtsfængslede

Når du som pårørende vil besøge en varetægtsfængslet, er der nogle praktiske ting, du skal være opmærksom på.

Vær opmærksom på, at du som pårørende altid skal have en besøgstilladelse fra det arresthus, hvor den varetægtsfængslede sidder, før det er muligt at bestille et besøg gennem politiet.

 

Du kan få en ansøgningsblanket tilsendt fra det enkelte arresthus eller direkte fra den varetægtsfængslede. Se nærmere på kriminalforsorgens hjemmeside. 

 

Sådan bestiller du tid

Pårørende til varetægtsfængslede i Sydøstjyllands Politikreds kan bestille tid til et besøg ved at kontakte Sydøstjyllands Politi på tlf. 5131 7787.

 

På dette telefonnummer kan du udover at bestille tid til et besøg også få svar på eventuelle spørgsmål vedrørende besøg i forbindelse med en varetægtsfængsling.

 

Telefontid

Mandag - torsdag kl. 10.00-14.00
Fredag kl. 10.00-13.00

Praktisk information

Som pårørende til en varetægtsfængslet skal du være opmærksom på følgende praktiske regler i forhold til besøg:

  • Hvis der er afsagt kendelse i retten om brev- og besøgskontrol af den varetægtsfængslede, vil besøget blive overvåget af en polititjenestemand.
  • I visse arresthuse kræves der særlig godkendelse af den besøgende.
  • Du kan skrive breve til den varetægtsfængslede, som du ønsker.
  • Hvis der er afsagt kendelse i retten om brev- og besøgskontrol af den varetægtsfængslede, vil posten blive læst af politiets sagsbehandler, inden overgivelse til den varetægtsfængslede for at sikre, at posten ikke indeholder oplysninger af kompromitterende karakter, fx oplysninger af vigtighed for efterforskningen.

Du kan finde yderligere information om det enkelte arresthus og dets regler på Kriminalforsorgens hjemmeside, herunder hvordan du får en besøgstilladelse.

Nyttige links