Spring til hovedindhold

Forslag

Fakta

Fakta om Sydøstjyllands Politi.

Politistationen i Horsens

Sydøstjyllands Politis hovedstation i Horsens.

Sydøstjyllands Politi i tal 

I Sydøstjyllands Politi servicerer vi ca. 500.000 borgere. Politikredsens areal er på ca. 4.000 km2 fra Galten i nord til Christiansfeld i syd og fra Sdr. Omme i vest til Endelave i øst.

 

Kommuner i Sydøstjyllands politikreds

Kredsen omfatter syv kommuner:

  • Billund Kommune
  • Fredericia Kommune
  • Hedensted Kommune
  • Horsens Kommune
  • Kolding Kommune
  • Skanderborg Kommune
  • Vejle Kommune

Kommunerne er fordelt over to regioner, Region Midtjylland og Region Syddanmark. 


Vi er ca. 900 medarbejdere, der udover politiuddannede også tæller jurister, kontorpersonale, analytikere, kommunikationsfolk og andre relevante fagligheder.  

Sydøstjyllands Politi har et årligt budget på ca. 590 mio. kr. 

 

Lokaliteter 

Sydøstjyllands Politis hovedstation er placeret i Horsens. Derudover har kredsen politistationer i Vejle, Billund, Kolding, Fredericia og Skanderborg. Endvidere er der to nærpolitistationer i henholdsvis Grindsted og Hedensted, samt lokale betjente i en række mindre byer i politikredsen, som typisk har kontor på rådhuset eller lignende.

Se oversigt over vores politistationer m.v. og åbningstider.

 

Organisering 

Sydøstjyllands Politi består overordnet af tre dele: En politidel, anklagemyndigheden og den understøttende stab. 

Politisøjlen består af tre selvstændige politifaglige områder organiseret i kredsdækkende centre: Beredskab, Patrulje og Efterforskning. Hvert politifagligt center er decentralt fordelt på lokaliteter i politikredsen. Vi løser dermed vores opgaver over hele politikredsen og for alle borgere i vores område i et stærkt fagligt miljø. Samtidigt sikrer vi lokal forankring og lokal betjening af borgerne gennem ekspeditioner på alle vores seks lokalstationer og via lokale betjente.

Anklagemyndigheden fører straffesager ved retten i Kolding og retten i Horsens. Dermed er Sydøstjyllands Politi med hele vejen fra en straffesag starter, fx med en anmeldelse, til den henlægges, afgøres administrativt med fx et bødeforlæg eller ender i retten. 

Staben understøtter den politifaglige kerneforretning og varetager administrative opgaver, så betjentene og anklagerne har mest mulig tid til at udføre politifaglige opgaver. 

Vores organisering understøtter fleksibilitet og robusthed, og den sikrer den nødvendige kontinuitet, specialisering og faglighed, som kræves for at matche kriminaliteten og beredskabsudfordringerne i omverdenen.

Se organisationsdiagram for Sydøstjyllands Politi.

 

Retskredse

Sydøstjyllands Politi dækker to retskredse, og vores anklagere fører således sager ved både retten i Kolding og retten i Horsens. 

Det er anklagemyndigheden, der fører straffesager for Sydøstjyllands Politi. 

 

Infrastruktur

Sydøstjyllands Politi dækker et område, der på mange måder er et trafikalt knudepunkt i Danmark. Både den meget trafikerede motorvej E45, Midtjyske motorvej og Billund Lufthavn betyder, at mange tusinde mennesker hver dag bevæger sig rundt i eller ind og ud af politikredsen. Det medfører særlige opgaver for os, fx med at forebygge og håndtere trafikulykker og i forhold til grænsekontrol og sikkerhed i lufthavnen. 

De mange større byer i politikredsen betyder, at vi ofte har opgaver i forbindelse med store arrangementer, sportsbegivenheder og mærkedage. Vi har løbende fokus på at skabe tryghed og forebygge kriminalitet – fx ved at være synlige i nattelivet.