Spring til hovedindhold

Forslag

Pressekontakt

Pressens kontakt med Sydøstjyllands Politi.

Sydøstjyllands Politi tilbyder medier daglige briefinger om døgnets begivenheder på mødetelefon, og Kommunikation og Udvikling servicerer øvrige typer af henvendelser. 

 

Twitter, Facebook og Politi.dk

Sydøstjyllands Politi udsender løbende nyheder via Politi.dk, Twitter (@SydOjylPoliti) og Facebook (Sydøstjyllands Politi). Abonnér på vores nyheder og følg os på de sociale medier. Hvis du vil følge op på en af vores nyheder, kan du ringe til os på 114, hvor man ved hvem, der er kredsens talsperson i anledning af nyheden. Eller du kan i åbningstiden ringe til Kommunikation og Udvikling på 4041 5249. 

 

Mediebriefinger på hverdage 

Om morgenen på hverdage briefer Patruljecentret medier via mødetelefon. Der orienteres om hændelser fra døgnrapporten og om andre dagligdags hændelser.

 

Mediebriefinger weekender og helligdage

Fredag eftermiddag kl. 17.00 samt i weekender og på helligdage kl. 10.00 og kl. 17.00 er det vagtchefen, der servicerer medier med briefing via mødetelefon. Vagtchefen begynder med at orientere om eventuelle større begivenheder, der må antages at have landsdækkende interesse og fortsætter med mindre, og mere lokale begivenheder. Vedrørende lokale dagligdags- og rutineprægede hændelser henvises til den daglige medieservice på hverdage. 

 

Kommunikation og Udvikling

Kommunikation og Udvikling ved Sydøstjyllands Politi servicerer medier vedrørende øvrige typer af henvendelser.

 

Afdelingen er åben

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

 

Skriv til mailadresse: SOJYL-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk, ring 4041 5249 eller 114.

 

Kontakt afdelingen om bl.a.

  • Henvendelser om forhold af principiel, politisk og strategisk karakter samt om forhold, der vedrører politikredsen generelt.
  • Større enkeltsager, der påkalder sig almindelig interesse.
  • Alle henvendelser vedrørende "med politiet på arbejde" – til orientering anvender vi altid mediekontrakt.
  • Ved større planlagte indsatser, større ulykker og andre voldsomme hændelser, eller når staben nedsættes varetager afdelingen pressebetjeningen.
  • Øvrige henvendelser ud over briefinger mv. som beskrevet ovenfor.

 

Vagtcentralen

Herudover kan medier rette henvendelse til Vagtcentralen vedrørende nye, større akutte hændelser, der disponeres af Vagtcentralen. Oplysninger kan dog ikke forventes i den akutte fase, hvorfor henvendelser bedes afvente en passende disponerings – og returmeldingsfase.
 
Ved mindre, dagligdagshændelser vil medier ikke kunne rette henvendelse til Vagtcentralen, men vil blive serviceret vedrørende disse hændelser ved næste briefing fra Patruljecentret.

På Vagtcentralen er det alene den aktuelle vagtchef, der udtaler sig til pressen. I tilfælde, hvor pressenummeret er optaget, opnås således intet ved at forsøge at komme igennem til Vagtcentralen, fx via 114.

 

Voldsomme uvarslede hændelser

Ved voldsomme uvarslede hændelser udsendes løbende information via Twitter og Politi.dk. Der oprettes eventuelt også dedikerede medietelefoner, der herefter vil være eneste kontaktpunkt for medier under hændelsen. Medietelefonerne er kun i drift, når det meddeles særskilt.

 
Sydøstjyllands Politi har en telefonliste til brug for medier, som kan udleveres efter forespørgsel. Skriv eller ring til Kommunikation og Udvikling på SOJYL-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk eller 4041 5249.