Spring til hovedindhold

Forslag

10.-12. maj 2019

Her kan du læse et uddrag fra døgnrapporten for weekenden 10.-12. maj 2019

Flere sigtet for at køre på ulovlige knallerter

Fredag bød på en stribe sigtelser til i alt seks knallertkørere, som kørte på knallerter, som kunne køre noget hurtigere end tilladt:

  • en 52-årig mand fra Sorø blev klokken 13.45 standset på Rustkammervej i Sorø sammen med 16-årig fyr fra Sorø
  • en 16-årig fyr fra Stenlille blev standset klokken 14.34 på Sorøvej i Stenlille
  • en 15-årig fyr fra Dianalund blev klokken 15.15 standset på Birkevej i Ruds-Vedby
  • en 17-årig fyr fra Slagelse blev standset af politiet klokken 18.20 på Næstved i Slagelse
  • en 15-årig fyr fra Korsør blev standset klokken 19.58 på Mathiesensvej i Korsør.

Færdselspolitiet tjekkede knallerterne på et rullefelt, og alle knallertkørerne er sigtet for at køre på en ulovlig knallert.

 

GEDSER: To standset med skunk

Fredag morgen var Toldstyrelsen på pletten, da en udenlandsk bus kom i land fra færgen i Gedser. En narkohund snusede sig frem til to rejsende, der lugtede interessant. Den ene var en 26-årig udenlandsk mand, der havde 0,5 gram skunk og 0,7 gram hash, og den anden – en 25-årig mand fra Odense – havde et gram skunk. De blev begge sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

NAKSKOV: Utilfreds patient slog om sig

En patient, der var utilfreds med de lægelige ydelser på en lægeklinik i Nakskov, blev fredag formiddag så vred, at hun ikke bare smækkede med døren, men slog en medarbejder i ansigtet og rev hende i håret, ligesom hun slog en anden medarbejder på skulderen. Politiet blev tilkaldt klokken 9.19, og betjentene anholdt den pågældende. Der var tale om en 32-årig kvinde fra Nakskov, og hun blev sigtet for vold og taget med til politistationen i Nakskov, hvor hun blev afhørt, inden hun blev løsladt igen klokken 11.03.

 

HERLUFMAGLE: 35-årig sigtet for biltyveri

En 35-årig mand fra Herlufmagle blev fredag klokken 12.37 anholdt. Det skete, efter at politiet havde fået oplysning om, at der stod en bil, der var stjålet fredag morgen i Hundested, på hans adresse. Politiet fandt frem til den stjålne bil, og den 35-årige blev sigtet for tyveriet. Han blev taget med til politistationen i Næstved, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen klokken 13.41. Bilen er tilbageleveret til sin rette ejer.

 

SLAGELSE: Fandt mere end 700 gram hash

Efter et tip gennemførte politiet fredag klokken 10.04 en ransagning af en lejlighed i centrum af Slagelse. Der blev fundet 711,15 gram hash og 49,2 gram skunk på stedet, og beboeren – en 20-årig mand – blev sigtet for salg af ulovlige stoffer.

 

FAXE: Trodsede restaurationsforbud

En 33-årig mand fra Haslev har fået et forbud mod at komme på et værtshus i Faxe, men det tog han sig ikke af, da han fredag aften alligevel blev for tørstig. Den 33-årige blev anholdt klokken 0.27 og sigtet for overtrædelse af restaurationsloven. Han blev taget med til politistationen i Næstved, hvor han fik logi i detentionen, inden han blev løsladt igen lørdag morgen klokken 5.50.

 

RØDBY: Tumult ved værtshus – 21-årige havde kniv

Lørdag klokken 1.40 blev politiet kaldt til Rødby, hvor der var noget tumult uden for et værtshus. En 21-årig mand uden fast bopæl havde et forbud mod at komme på værtshuset, og han ragede uklar med andre gæster, mens han viftede med en kniv. Kniven var en enhåndsbetjent, låsbar foldekniv, og den 21-årige blev herefter sigtet for overtrædelse af både restaurationsloven og knivloven.

 

NÆSTVED: 55-årig ville slås

Politiet fik lørdag klokken 3.50 en anmeldelse om, at der var opstået noget slagsmål i Grønnegade i Næstved. Betjentene fandt frem til en 55-årig mand fra Næstved, som ganske rigtigt var noget ophidset. For at få ro på stedet blev den 55-årige anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og han blev taget med til politistationen. Den 55-årige blev løsladt igen lørdag klokken 12.20.

 

NYKØBING FALSTER: Ville ikke forlade fest

En 25-årig mand fra Idestrup havde søndag klokken 2.41 fået lidt for meget at drikke og nægtede at forlade en fest. Politiet blev derfor tilkaldt, men den 25-årige nægtede at følge patruljens anvisninger og blev i stedet aggressiv. Han blev derfor anholdt klokken 3.07, sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen og taget med på stationen, hvorfra han blev løsladt igen klokken 06.17.

 

DIANALUND: Røveri i Byparken

En 17-årig mand fra Dianalund blev lørdag klokken 19.30 passet op af to mænd i Byparken i Dianalund, der både slog ham, stak ud efter ham med en kniv og stjal hans telefon og betalingskort. Flere politipatruljer har derfor været til stede i området, og der er søndag blandt andet blevet søgt efter spor med hundepatruljer. Der er to signalementer af gerningsmændene:

Den ene mand var cirka 17-19 år, 175-180 centimeter høj og af anden etnisk herkomst end dansk. Han havde mørkt, kort hår, var almindelig af bygning og havde hverken skæg eller briller. Han var iført en sort hættetrøje, mørkeblå cowboybukser og havde en sort foldekniv. Han talte dansk.

Den anden var ligeledes 17-19 år, 175-180 centimeter høj og af anden etnisk herkomst end dansk. Han havde mørkt, kort hår, var spinkel af bygning og havde ikke skæg eller briller. Han var iført en sort t-shirt med hvid skift, lyseblå cowboybukser med huller i. Han talte dansk.

Politiet hører gerne fra eventuelle vidner, der har set eller hørt noget mistænkeligt i området omkring Byparken lørdag klokken 19.30.

 

RØDBY: Afvist to gange samme dag

En 18-årig mand fra udlandet blev afvist hele to gange ved grænsen søndag. Første gang blev han standset klokken 05.50, hvor han ankom i en bus fra Tyskland via Rødby-Puttgarden, uden at have gyldig rejselegitimation. Derfor blev han sendt retur til Tyskland, men nogle timer senere – søndag klokken 11.45 – forsøgte han igen. Denne gang via landgangen fra færgen, hvor han blev standset og anholdt, sigtet for at overtræde udlændingeloven. Han blev kørt til arresten i Nykøbing Falster og vil mandag blive fremstillet i grundlovsforhør.

 

NØRRE-ALSLEV: Manglende nummerplade, forsikring og registrering

En patrulje standsede søndag klokken 19.10 en 20-årig mand fra Nordfalster, mens han kørte på Skjoldmosevej i Nørre Alslev. Her viste det sig, at bilens nummerplader ikke var de rigtige, og at bilen desuden hverken var forsikret eller indregistreret korrekt. Han blev derfor sigtet for både at overtræde registreringsbekendtgørelsen og færdselsloven.

 

SLAGELSE: Trussel på livet

En 23-årig mand fra Vemmelev blev anholdt mandag klokken 0.03, efter at han pr. telefon havde truet en 21-årig kvindelig bekendt med, at han ville slå hende ihjel og senere opsøgt hende på en adresse i Slagelse. Han blev derfor taget med til afhøring på politistationen i Slagelse og sigtet for at true andre på livet, før han blev løsladt igen klokken 1.58.

 

SLAGELSE: Uheld på Vestmotorvejen

Politiet fik søndag klokken 23.48 en anmeldelse om et mindre uheld på Vestmotorvejen, hvor en bilist havde påkørt en anden bil bagfra, der var på vej i samme retning. Da politiet ankom, viste det sig, at den ene chauffør – en 47-årig mand fra København – virkede påvirket af alkohol og havde en promille, der var højere end det tilladte. Han blev derfor anholdt mandag klokken 00.04, sigtet for spirituskørsel, og taget med på stationen, hvorfra han blev løsladt igen klokken 02.10. Ingen kom alvorligt til skade ved uheldet.

 

 

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Bandholm Birketvej Hus Søndag klokken 12.00-18.00 En stationær pc af ukendt mærke
Nakskov Nørrevænget Hus Fredag klokken 15.00-15.30 Kontanter
Nakskov Strandpromenaden Hus Fredag klokken 15.30 – søndag klokken 10.00 Ikke umiddelbart stjålet noget
Nykøbing Engboulevarden Lejlighed Søndag klokken 14.30 Smykker
Nykøbing Vendsysselvej Lejlighed Fredag klokken 17.30 Smykker og kontakter
Slagelse Koldingvej Hus Fredag klokken 14.15 Cigaretter
Sorø Storgade Hus Tirsdag klokken 1.200 – lørdag klokken 10.00 Smykker

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER 

I weekenden har politiet haft følgende færdselskontroller:

By Vej Tidspunkt
Dianalund - Fredag klokken 14.00-16.30 Otte køretøjer blev standset og kontrolleret: En blev sigtet for ikke at have sit kørekort med, en for at bruge håndholdt mobil under kørslen, en for ikke at have spændt sikkerhedsslen og en blev sigtet for spirituskørsel
Korsør - Fredag klokken 18.15-20.00 20 køretøjer blev kontrolleret: En blev sigtet for at overlade sit køretøj til en person, der ikke lovligt kunne køre det, to for fejl og mangler – hvor nummerpladerne blev inddraget på stedet – to for at køre på ulovlige knallerter, to for ikke at have kørekortet med, en for kørsel i frakendelsestiden, to for at bruge håndholdt mobil under kørslen, en for at overhale ud over en spærrelinje, to for ikke at have spændt sikkerhedsselen og en blev sigtet for spirituskørsel
Ruds-Vedby - Fredag klokken 14.00-16.30 22 køretøjer blev kontrolleret: Tre blev sigtet for at køre på ulovlige knallerter, to for kørsel uden førerret, en for kørsel i frakendelsestiden, en blev sigtet for at bruge håndholdt mobil, en for ikke at have den lovpligtige ansvarsforsikring i orden og to for at overlade deres køretøj til en person, der ikke lovligt kunne køre det.
Stenlille - Fredag klokken 14.00-16.30 12 køretøjer blev standset og kontrolleret: En blev sigtet for spirituskørsel, en for ikke at have spændt sikkerhedsselen og en for at køre på en ulovlig knallert

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Faxe Præstøvej Fredag klokken 14.20-17.20 ATK – bestilt færdselskontrol 218 2 80 km/t 97 km/t -
Korsør Vestmotorvejen Fredag klokken 5.30-11.30 ATK 6124 420 110 km/t 163 km/t Seks klip
Marielyst Marielyst Strandvej Lørdag klokken 13.30-20.15 ATK 1012 22 60 km/t 88 km/t To klip
Nakskov A.E. Hansensvej Fredag klokken 7.10-14.10 ATK 545 10 50 km/t 74 km/t To klip
Nykøbing Brovejen Søndag klokken 13.20-20.15 ATK 2292 26 60 km/t 95 km/t Seks klip
Nykøbing H. Brodthagensvej Fredag klokken 7.50-12.15 ATK – bestilt færdselskontrol 253 7 50 km/t 68 km/t -
Nyrup Merløsevej Fredag kokken 4.45-10.45 ATK 690 20 60 km/t 95 km/t Fem klip
Næstved Indre Vordingborgvej Fredag klokken 19.30-22.15 ATK – bestilt færdselskontrol 280 18 50 km/t 76 km/t Tre klip
Næstved Vordingborgvej Fredag klokken 15.20-18.45 ATK 1230 49 60 km/t 100 km/t To klip og en betinget frakendelse
Rønnede Faxevej, Kongsted Fredag klokken 11.00-14.00 ATK 834 76 60 km/t 90 km/t 11 klip
Vægerløse Stovbyvej Fredag klokken 5.30-7.45 ATK – bestilt færdselskontrol 22 1 50 km/t 60 km/t -

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Dianalund Per Degns Vej Fredag klokken 16.29 46-årig mand fra Munke-Bjergby Spirituskørsel
Horslunde Nylandsvej Fredag klokken 23.26 20-årig mand fra Horslunde Narkokørsel
Korsør Kongebroen Fredag klokken 18.58 37-årig udenlandsk mand Spirituskørsel
Korsør Motalavej Fredag klokken 9.40 20-årig mand fra København Narkokørsel
Næstved Manøvej Lørdag klokken 13.09 46-årig mand fra Næstved Spirituskørsel
Næstved Ringstedgade Søndag klokken 21.16 19-årig mand fra Ringe Spirituskørsel
Præstø Næstvedvej Søndag klokken 21.33 39-årig mand fra Præstø Narkokørsel
Rødbyhavn Færgestationsvej Mandag klokken 0.45 34-årig udenlandsk mand Narkokørsel
Slagelse Bjergbygade Lørdag kokken 21.12 57-årig mand fra Slagelse Spirituskørsel
Slagelse Bjergbygade Søndag klokken 1.42 21-årig mand fra Slagelse Spirituskørsel
Slagelse Jupitervej Lørdag klokken 4.00 19-årig mand fra Dalmose Spiritus- og narkokørsel
Slagelse Skælskør Landevej Søndag klokken 2.23 61-årig mand fra Skælskør Spirituskørsel
Sorø Katrinelystvej Fredag klokken 17.17 18-årig mand fra Sorø Narkokørsel, kørsel uden førerret og kørsel i en uindregistreret bil uden forsikring. Desuden havde den 18-årige tre kanonslag med i bilen, og han blev derfor også sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven
Stege Kostervej, Lendemarke Søndag klokken 19.25 46-årig mand fra Stege Spirituskørsel
Stenlille Hovedgaden Fredag klokken 15.53 64-årig mand fra Stenlille Spirituskørsel

 

 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515 (modtager ikke sms)

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

30. august 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland Falsters Politi Uddrag af døgnrapporten fra torsdag 29 august

En hurtig knallert, kontanter, piller og hash. Se uddraget af torsdagens døgnrapport

29. august 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra onsdag 28. august

Kobbertyveri, røveri og gamle haglgeværer. Se uddraget fra onsdagens døgnrapport

28. august 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra tirsdag 27. august

En ulovlig knallert, dankortbedrageri og to sigtet for vold. Se uddraget af tirsdagens døgnrapport