Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Døgnrapport

12. august 2020 10:04

11. august 2020

Her kan du læse et uddrag fra døgnrapporten fra tirsdag den 11. august 2020

SKOLESTART

Netop nu begynder skolen igen, og det betyder mange små, nye elever i trafikken. Derfor står politiet igen i år klar ved en række af områdets mange skoler i de tidlige morgentimer for at hjælpe med at sikre, at de nye trafikanter får en god og tryg skolestart, og at deres forældre bliver bevidst om god færdselsadfærd.

Tirsdag var politiet til stede på skolevejene og ved skolerne: Sofiendalsskolen i Haslev, Østerbro skole i Nykøbing, Søndermarksskolen i Slagelse, Pedersborg skole i Sorø, Kobberbakkeskolen på Englebjergvej ved Næstved, Marievangsskolen i Slagelse, Hammer skole ved Næstved, Svend Gøngeskolen i Lundby. Både børn og deres forældre blev vejledt, og kun i enkelte tilfælde måtte betjentene give bøder for at køre uden sikkerhedssele, manglende brug af sikkerhedsudstyr til børn og for overtrædelse af godsloven.

Også målebilerne fra politiets automatiske trafikkontrol var på gaden: På Løjtoftevej i Nakskov blev fem målt til at køre hurtigere end de tilladte 50 km/t, på Herlufsholm Alle i Næstved var der 43, der kan regne med en bøde for at køre mere end 50 km/t (og otte kørte så hurtigt, at de får et klip), og på Svingkærvej i Tappernøje var der en enkelt, der kørte for hurtigt.

Husk – Vis hensyn og vær ekstra opmærksom, når du færdes ved skolerne. Især netop nu, hvor der er mange, der er nye i trafikken og skal lære at færdes sikkert.

 

MARIBO: Hærværk på flere biler

Et sted mellem mandag klokken 16 og tirsdag klokken 10 er en række biler blevet udsat for hærværk, mens de holdt parkeret på Mellemgade i Maribo. Bilerne er alle blevet ridset langs den højre side. Politiet hører gerne fra vidner, der kan have set hærværket. Poltiet kan træffes på telefon 1-1-4.

 

SLAGELSE: Mand sigtet for blufærdighedskrænkelse

Tirsdag formiddag var en kvinde kommet kørende ad en cykelsti på Sejrøvej i Slagelse, da en mand pludselig havde viftet til hende med sit blottede lem. Efter episoden gik manden videre ad stisystemet, og kvinden kontaktede politiet. Eftersom kvinden havde haft held til at filme manden på sin mobiltelefon, gik der ikke længe, før politibetjentene fandt frem til en 40-årig mand, der svarede til billederne. Han blev anholdt klokken 11.48 og sigtet for blufærdighedskrænkelse.

 

NAKSKOV: Knallertkører kørte for hurtigt og viste fuckfinger

Måske var det varmen, der i går klokken 18.40 var steget en 17-årig ung mand til hovedet. I hvert fald opførte han sig ikke helt hensigtsmæssigt, da han kom kørende på knallert ad Strandvej i Nakskov. Dels kørte han hurtigere end tilladt og bar ikke styrthjelm, og da han opdagede politipatruljen, viste han dem sin langemand, og ville efterfølgende ikke standse, da han blev bedt om det. Der gik dog ikke længe, før politibetjentene havde fået ham stoppet, og udstyret ham med en sigtelse for manglende brug af styrthjelm, manglende agtpågivenhed, for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand, for at have ændret sin knallert, så den kunne køre hurtigere end tilladt og for ikke at efterkomme politiets anvisninger.

 

RØNNEDE: Mand sigtet for tyveri af diesel

I går klokken 15.08 tankede en mand diesel på en tankstation i Rønnede, men han kørte fra stedet uden at betale. Imidlertid har hans nummerplade noteret, og derfor var det en smal sag for politiet at finde frem til manden, der er 44 år og fra Lolland. Han blev sigtet for tyveri af diesel.

 

MARIBO: Tricktyveri

En mand kom i går klokken 17.10 ind på en cafe på Torvet i Maribo. Han bestilte en bolle og betalte med en 1000-kroneseddel. Han fik byttepenge, men påstod så, at han ikke havde fået det rigtige beløb tilbage og ville derfor lade handlen gå retur. I forvirringen slap han afsted med flere penge, end han kom ind med. Han beskrives som dansk af udseende, 60-65 år, 180 cm høj, kraftig, skaldet med lidt skæg på hagen. Politiet hører gerne fra vidner på telefon 1-1-4.

 

RØDBY: 37-årig sigtet for vidnetrusler

En 47-årig mand blev i går aftes klokken 22.30 i Rødby truet af en 37-årig mand, der er sigtet i en sag, hvor den 47-årige er vidne. Det betød, at den 37-årige kort efter blev anholdt og sigtet for vidnetrusler. Han forventes fremstillet i grundlovsforhør senere i dag med henblik på varetægtsfængsling.  

 

VORDINGBORG: Uro og ulovlige stoffer

I forbindelse med noget uro traf politiet i går klokken 23.03 to 18-årige fyre på Københavnsvej i Vordingborg, der af uvisse årsager opførte sig meget højrøstet. De blev begge sigtet efter ordensbekendtgørelsen og den ene fik desuden en sigtelse efter lov om euforiserende stoffer, da han havde både hash og kokain på sig.

   

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Næstved Sandbakken Hus Tirsdag klokken 21.45 – onsdag klokken 4.38 Ikke umiddelbart stjålet noget
Rødby Lindsgade Hus Søndag klokken 12.00 – tirsdag klokken 14.00 Støvsuger af mærket Hyundai, tapet, maling, stige, et koben, en malersprøjte og sodavand
Slagelse Hellig Anders Park Lejlighed Fredag klokken 20.30-21.00 Kontanter
Slagelse Jasminvej Hus Fredag klokken 22.00 – lørdag klokken 7.00 Vaser og lysestager

 

 

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Nakskov Løjtoftevej, der er en skolevej Tirsdag klokken 6.40-9.46 ATK 312 5 50 km/t 61 km/t -
Korsør Vestmotorvejen ved Storebælt Tirsdag klokken 6.46-13.20 ATK 6207 153 110 km/t 156 km/t Et klip
Tappernøje Svingkærvej, der er en skolevej Tirsdag klokken 9.50-10.51 ATK 19 1 50 km/t 88 km/t En betinget frakendelse
Næstved Herlufsholm Alle, der er en skolevej Tirsdag klokken 11.45-1415 ATK 278 43 50 km/t 80 km/t Otte klip

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Korsør Motalavej Tirsdag klokken 23.20 28-årig mand fra Korsør Narkokørsel. Den 28-åriges bil blev beslaglagt på stedet
Næstved Blegdammen Tirsdag klokken 21.32 20-årig mand fra Næstved Narkokørsel. En 18-årig mand, der var passager i bilen, havde 8,4 gram kokain på sig og blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Der blev også fundet to ulovlige knive i bilen, og både føreren og passageren blev sigtet for overtrædelse af knivloven
Vordingborg Marienbergvej Tirsdag klokken 15.47 43-årig mand uden fast bopæl Narkokørsel

 

 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

Flere døgnrapporter

16. april 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra 15. april 2021

En stjålet havekrukke, en hurtig knallert og fire patroner. Se uddraget fra torsdagens døgnrapport

15. april 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falster Politi: uddrag fra døgnrapport 14. april 2021

Kokain, klip i kørekort og kniv i lommen. Læs uddrtag fra onsdagens døgnrapport her.

14. april 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag fra døgnrapporten tirsdag den 13. april 2021

Ulovlige stoffer, en stjålet bil og en 15-årig butikstyv. Se uddraget fra tirsdagens døgnrapport